Τα 5 «φυτά» της εξεταστικής

Η εξεταστική πλησιάζει και πρέπει να ξεκινήσουμε διάβασμα! Υπάρχουν βέβαια κάποιοι φοιτητές, λίγοι στο σύνολο, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει διάβασμα εδώ και καιρό, τα γνωστά σε όλους μας φυτά! Τα περισσότερα μας εκνευρίζουν γιατί μπορούν και διαβάζουν την ώρα που εμείς προσπαθούμε να σηκωθούμε από τα κρεβάτια μας.
1)Ο κάκτος-Το φυτό διαρκείαςΟ κάκτος αποθηκεύει νερό όταν βρει προκειμένου να έχει γεματές αποθήκες για όταν το χρειαστεί. Έτσι και το αντίστοιχο φυτό, καθόλη τη διάρκεια του εξαμήνου διαβάζει όσο περισσότερο μπορεί, μαζεύει σημειώσεις από παντού, πάει σε όλα τα μαθήματα και ρωτάει
απορίες τους καθηγητές για να είναι σίγουρο ότι δεν του ξεφεύγει τίποτα! Μια αποθήκη γνώσης που αξίζει να εκμεταλλευτείς αρκεί να μην… τσιμπάει!
2)Ο βασιλικός-Το καλό φυτό Πάντα υπάρχει ένας φίλος ή έστω ένας συμφοιτητής με τον οποίο να μιλάς και να διαβάζει! Το καλό είναι ότι όχι απλά διαβάζει αλλά στην εξεταστική περνάει τα περισσότερα μαθήματα αν όχι όλα. Όπως λέει και η παροιμία μαζί με το βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα, γίνε η γλάστρα του λοιπόν και κάτσε δίπλα του μπας και περάσεις τίποτα.
3) Ο νάρκισσος- Το φυτό επιδειξίαςΌλοι ξέρουμε τουλάχιστον ένα φυτό που διαβάζει και κάνει πως τα ξέρει όλα!Είναι αυτός ο οποίος θα έρθει και θα σε ρωτήσει κάτι, όχι από άγνοια, αλλά επειδή θέλει να σου δείξει ότι το ξέρει ο ίδιος. Συνήθως όλοι τον αποφεύγουν, εκτός από την ημέρα της εξέτασης, θέλει να ακούσει ένα μπράβο για τις γνώσεις του.
4)Η τσουκνίδα-Το κακιασμένο φυτόΈχει διαβάσει, είναι σίγουρο. Θα γράψει τουλάχιστον 8 και θα βάλει και ρήτρα. Κάθεσαι δίπλα του και έχεις κολλήσει ενώ πραγματικά έχεις διαβάσει. Δε θα σου απαντήσει μόνο και μόνο για να πάρει καλύτερο βαθμό από εσένα και για να σε δει να ξαναδίνεις το μάθημα!Αν σου απαντήσει, μπορεί να είναι και λάθος!Απόφυγε το για να μην τσούξει!
5)Το γαιδουράγκαθο- Το αποτυχημένο φυτόΔιαβάζει αρκετά και συνέχεια. Συνήθως πάει στις παραδόσεις και έχει σημειώσεις από τα εργαστήρια. Όλοι τον θέλουν στην ομάδα για τις εργασίες καθώς έχει σημειώσεις για τα πάντα, αλλά είναι μία αποτυχία. Χωρίς ύπνο μια μέρα πριν την εξέταση του μαθήματος και με ατελείωτες ώρες διαβάσματος θα γράψει ένα 5 στην καλύτερη περίπτωση, αν δεν κοπεί. Απλά δεν μπορεί!

Μάκης Γούλας
Keywords
Τυχαία Θέματα