Πως να ρίξεις μία φοιτήτρια σχολής θεάτρου

Ο “Δεκάλογος” του Κισλόφσκι- αριστούργημα. “Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου” του Παλαμά- έπος. Όμως είτε δεις Κισλόφσκι, είτε διαβάσεις Παλαμά, γκόμενα δε βγάζεις. Αντιθέτως, ο “Δεκάλογος” του mycampus.gr φωτίζει το δρόμο σου για το περιεχόμενο του εσωρούχου της εκάστοτε κοπέλας καλύτερα κι από φώτα προσγείωσης σε αεροδιάδρομο...

ΣΗΜΕΡΟΝ: Η ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

1) Είναι καλλιτεχνική φύση, άρα η πρώτη εντύπωση οφείλει να είναι ξεχωριστή: πλησίασέ την, πέσε στα γόνατα και φώναξε δραματικά “Είμαι χαμένος

πια, χαμένος! Είναι γραφτό μου να πεθάνω; Όσο παλεύω, τόσο αγαπώ- και όσο αγαπώ, απελπίζομαι”. Κοίτα την στα μάτια και πες “Είναι από το «Κρίμα που είναι Πόρνη». Εσύ είσαι πόρνη;”. Μόλις απαντήσει αρνητικά, πες της “Κρίμα”.

2) Έπειτα, συστήσου: “Γεια, είμαι ο Ρωμαίος”.

3) Εσχάτως οι έξυπνοι και οι διαβασμένοι θεωρούνται- γι’ αδιευκρίνιστους λόγους- σέξι. Φρόντισε να φανείς τέτοιος, στα πλαίσια, πάντα, του τομέα της. “Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι «τραγωδία εστί μίμηση πράξεως»”, ξεκίνα, “και ξέρεις φυσικά σε ποια πράξη αναφέρεται, ε;”. Μόλις ρωτήσει “σε ποια;” πες “στη διαίρεση”.

4) Ήρθε η ώρα για ν’ απελευθερώσεις το πηγαίο σου χιούμορ, «εμπλουτισμένο» με μια νότα προστυχιάς. Γράψε σε μια κόλλα Α4 “Πάω στοίχημα ότι είσαι Σέξπυρ”. Όταν επισημάνει πως ο Σαίξπηρ γράφεται αλλιώς, πες της λάγνα “όχι μωρό μου, εννοώ πως είσαι φωτιά στο κρεβάτι…”

5) Ξάφνιασέ την, τώρα που είναι υγρή, με μια εύστοχη παρατήρηση για ένα από τα γνωστότερα θεατρικά έργα όλων των εποχών: “Ξέρεις γιατί ο Ίψεν ονόμασε ένα θεατρικό του «Βρικόλακες»; Γιατί οι πρωταγωνιστές του περπατούν νυχθημερόν στην έρημο κι έχουν βρικολακιάσει από τη δίψα”.

6) Ενόσω σε χειροκροτεί, βγάλε από την τσάντα σου δύο κασετίνες που έχουν σκιές για τα μάτια των γυναικών- απ’ αυτές που χρησιμοποιούν όταν βάφονται. Στήσε ένα μικρό μονόπρακτο (η μία κασετίνα μπορεί να λέει στην άλλη “γεια σου χρυσή μου”, κ.τ.λ.). Μόλις σε ρωτήσει “τι κάνεις;”, απάντησέ της ότι παίζεις θέατρο σκιών.

7) Ήρθε η ώρα για την αρωγή των κολλητών, προκειμένου ν’ αποδείξεις ότι αν ο όρος “Funny” προσωποποιούνταν, θα έπαιρνε τη δική σου μορφή: κάνε νόημα στα 3 φιλαράκια σου, που φοράνε φούστες, κόκκινο κραγιόν και τοπάκια, να περάσουν από μπροστά σας. Ενώ περπατάνε, δείξε τους και πες στην κοπέλα “Οι τρεις αδερφές του Τσέχωφ”.

8) Βεβαιώσου ότι έχει επιλέξει την υποκριτική έναντι της ενδυματολογίας και της δραματολογίας στη σχολή της. Ύστερα ρώτα την αν έχει δει ποτέ ομορφότερο άντρα από σένα. Αν απαντήσει “φυσικά”, μειδίασε και πες “Υποκρίτρια…”

9) Αίφνης, γίνε πρόστυχος. Άρπαξε το χέρι της, βάλτο στο γενετήσιο μόριό σου και παράφρασε τη διάσημη ρήση της Ιουλιέτας “Μαχαίρι τυχερό, εδώ είναι το θηκάρι σου!”: “Κορίτσι τυχερό, εδώ είναι το ψωλάρι σου!”

10) Πήγαινέ την σπίτι σου με την πρόφαση να της δείξεις τα άπαντα του Στρίντμπεργκ. Όταν μπείτε μέσα, απαίτησε να γδυθεί διότι, ισχυρίσου, θέλεις να της θέσεις ένα ερώτημα που «συνάδει» με τη γύμνια. “Γνωρίζεις”, ξεκίνα, “ποιο είναι το μικρότερο θέατρο του κόσμου;”. Όταν νεύσει αρνητικά, πες “Το αιδοίο, γιατί παίρνει έναν θεατή κι αυτόν όρθιο”

Ανέβα στο σανίδι και δώσε την καλύτερη παράσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα