Πάνω από 10.000 οι πρωτοετείς στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Βουλιάζει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο λόγω του μεγάλου αριθμού των φοιτητών, του περιορισμένου εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού και τη μείωση της χρηματοδότησης για το ίδρυμα κατά 56.5% συγκριτικά με το 2009.

Για πρώτη φορά ο αριθμός των πρωτοετών θα ξεπεράσει τις 10.000 σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρύτανης του ΑΠΘ ενώ χαρακτηριστικό της διόγκωσης των εισακτέων είναι το γεγονός ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατά 66.5% συγκριτικά με τον αριθμό των φοιτητών που εισήχθησαν μέσω πανελλαδικών.
Να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των πρωτοετών είναι αυξημένος κατά 28.3% συγκριτικά με το 2013-14 όπου προβλέπονταν συγκεκριμένος αριθμός θέσεων για πολύτεκνους, τρίτεκνους κοινωνικά κριτήρια.

Πρωταθλητής στην αύξηση των εισακτέων αναδεικνύεται το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που στους 150 εισαχθέντες ήρθαν να προστεθούν άλλοι 177 με αποτέλεσμα η αύξηση να φθάνει τις 118 ποσοστιαίες μονάδες.

Στη δεύτερη θέση είναι το Τμήμα Πληροφορικής με αύξηση εισακτέων λόγω μετεγγραφών της τάξης των 112.4 ποσοστιαίων μονάδων ενώ ξεπερνά το 100% η αύξηση στην Ιατρική σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΑΠΘ.
Keywords
Τυχαία Θέματα