Όταν η βαρεμάρα χτυπάει κόκκινο

Φίλε φοιτητή, έχει συμβεί σε όλους μας να έρχεται μια ώρα της ημέρας που… θες λίγο η πίεση που ξύπνησες από τα άγρια χαράματα για να πας σε μια σημαντική διάλεξη του αγαπημένου σου καθηγητή, λέμε τώρα... θες από τους πολλούς καφέδες που μπούχτισες στην καφετέρια που βρίσκεται απέναντι από τη σχολή σου, θες από το μούχλιασμα λόγω του ότι τα οικονομικά σου είναι πιο low

και από το lower… να σε βρίσκει συχνά πυκνά αντιμέτωπο με μια κατάσταση πλήξης, ανίας και όλα τα συναφή χωρίς πραγματικά να την παλεύεις καθόλου μην ξέροντας τι άλλο πια να κάνεις...όχι το veg out δεν είναι λύση!

Μην τρελαίνεσαι, όμως, γιατί σου έχω την λύση καθώς σου προτείνω πολύ όμορφα tips που όχι μόνο θα σε χαλαρώσουν και θα σε βοηθήσουν να διώξεις την πίεση της ημέρας αλλά το σημαντικότερο, θα σε βοηθήσουν να γεμίσεις τον ελεύθερο σου χρόνο.

Tip #1: work out:

Σκέψου πόσο σημαντικό είναι να γυμνάζεσαι. Θα γεμίσεις τον ελεύθερό σου χρόνο με κάτι τόσο χρήσιμο καθώς η γυμναστική συμβάλει στην διατήρηση της καλής υγείας αλλά και της καλής εικόνας του σώματος, πράγμα το οποίο όπως γνωρίζεις είναι πολύ σημαντικό και για την σχέση σου με το ωραίο φύλο... και μην αρχίσεις τα δεν έχω χρήματα για γυμναστήριο γιατί υπάρχουν πολύ χαμηλές συνδρομές και ειδικές τιμές για φοιτητές...βέβαια αν όντως πασχίζεις να τα βγάλεις πέρα μπορείς να γυμναστείς και μόνος σου με απλές ασκήσεις στο σπίτι ή ακόμα καλύτερα στο πάρκο της γειτονιάς. Αν πάλι βαριέσαι και αυτό, σου προτείνω να ξεκινήσεις ένα άθλημα που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον αφού και αυτό συνδέεται έμμεσα με το work out... και αν δε σε έπεισα σε παραπέμπω στους σοφούς προγόνους μας που έλεγαν το περίφημο ρητό «νους υγιείς εν σώματι υγιεί»...

Tip #2: studying

Όσο κουφό και αν σου ακούγεται είναι καλό να αφιερώνεις έστω και μισή ώρα την ημέρα από τον χρόνο που σου περισσεύει για να κρατάς επαφή με τα μαθήματα σου (υποτίθεται πως σπουδάζεις αν δεν το ‘χεις ήδη ξεχάσει). Οι περισσότεροι φοιτητές τα αφήνουμε όλα για το τέλος και αυτό είναι πολύ κακό γιατί το πιθανότερο είναι πως μας οδηγεί στο να μένουμε πίσω στις σπουδές μας σε μια εποχή όπου οι αιώνιοι φοιτητές περνούν σταδιακά στην ιστορία..

Tip #3: go out

Αν ακόμα βαριέσαι τη ζωή σου θα σου πρότεινα να βγεις έξω με την παρέα..είτε αυτή είναι οι φίλοι σου είτε το αίσθημα σου. Πήγαινε λοιπόν μια βόλτα στην πόλη που σπουδάζεις και θα δεις ότι μάλλον δεν την γνωρίζεις τόσο καλά όσο νομίζεις γιατί παίρνω όρκο ότι θα ανακαλύψεις μέρη που ποτέ δεν είχες φανταστεί ότι υπήρχαν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μένεις μέσα ακόμα και αν είσαι completely broke… μην ξεχνάς ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία και όπως μας θυμίζει μια καλή διαφήμιση «τα καλύτερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα».

Tip #4 Hobbies

Τι ακόμα δεν την παλεύεις; Αν είσαι ακόμα επιφυλακτικός σε όσα σου προτείνω δεν μπορεί κάποια ασχολία θα σου αρέσει. Το να περνάς ευχάριστα τον ελεύθερο σου χρόνο είναι πολύ σημαντικό για σένα γιατί σε βοηθάει πολύ να βρίσκεσαι πάντα σε καλό mood πράγμα που θα σου δώσει τη δύναμη που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις τη μέρα σου... δοκίμασε για παράδειγμα να ενταχθείς σε θεατρικές ομάδες και άλλες ομάδες που σχετίζονται με δημιουργικές ασχολίες. Η τέχνη είναι για όλους!

Tip #5 Excursion

Για το τέλος σου φύλαξα το καλύτερο… ναι ναι, είναι αυτό που αρέσει σε όλους μας από παιδιά και δεν είναι άλλο από μια εκδρομή (έστω και κοντά) με μερικούς καλούς φίλους. Θα σε ανανεώσει πλήρως και θα νιώσεις πάλι σαν μικρό παιδί όπως τότε που πήγαινες σχολείο (εε όχι και πολύ παλιά). Σου υπενθυμίζω επίσης ότι η καλή παρέα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και όχι το μέρος...

Άκης Καρράς
Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Keywords
Τυχαία Θέματα