Ο Άνθιμος στρέφεται κατά του υπουργείου Παιδείας

Πιστός στον διχαστικό του λόγο, για μια ακόμη φορά, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, χαρακτήρισε τον τουρκικό ισλαμισμό ως «τον μεγαλύτερο εχθρό του ελληνισμού» και τάχθηκε κατά της ίδρυσης Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Ο κ. Άνθιμος τελώντας χθες την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης
είπε ότι «ο μεγαλύτερος εχθρός που γνώρισε ο ελληνισμός είναι ο τουρκικός ισλαμισμός, συγκεκριμένα 400 χρόνια δουλείας, που αν δεν είχαμε την πίστη θα είχαμε χαθεί».
Για τη δημιουργία τμήματος ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ σημείωσε πως «Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη υπόθεση» και πως αν δημιουργηθεί αυτό το τμήμα θα προσφύγει στο ΣτΕ για να ακυρώσει την απόφαση «η οποία είναι ασύμφορη για τον λαό μας, και αντίθετη με το Σύνταγμά μας».

«Δηλαδή να βγαίνουν μέσα από εκεί δάσκαλοι του Ισλάμ σε μια εποχή που ξέρετε τι συμβαίνει με το Ισλάμ, το λέω αυτό γιατί εγώ το έχω ζήσει τριάντα χρόνια στην Θράκη» τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ αναφερόμενος σε εκείνους που πηγαίνουν στα Σκόπια για εμπορικούς λόγους, ανέφερε: «Εμείς οι Έλληνες και οι Ορθόδοξοι δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε συμφέροντα που έχουν υλιστικό χαρακτήρα και να προδίδουμε την πατρίδα μας.»
Keywords
Τυχαία Θέματα