Μουχλιάζοντας ή ζώντας;

Είναι κοινότυπο για έναν φοιτητή (ειδικά για έναν πρωτοετή) να περνάει την ώρα του μέσα στο σπίτι και λιώνοντας στο ιντερνέτ. Όποιον φοιτητή και να ρωτήσεις τις περισσότερες ώρες του τις περνάει μπροστά από μια οθόνη, που πέρα από τους τόπους κοινωνικής δικτύωσης, του έχει γίνει λατρεία να βλέπει ξένες σειρές και βιντεάκια στο youtube.
Όλοι μας έχουμε παρακολούθηση ώρες ατελείωτες μια σειρά, έχουμε χάσει ακόμα και τον ύπνο μας (πράγμα πολύ σπουδαίο για έναν φοιτητή), για να δούμε με αγωνία τη συνέχεια της σειράς και δεν είναι μόνο
αυτό, ο ύπνος και η βαρεμάρα μας τρώνε ατελείωτες εβδομάδες από τη φοιτητική μας ζωή. Βέβαια θα μου πεις «και τι; πρέπει να είμαστε όλοι την ώρα για καφέ και ποτό όσο θα είμαστε φοιτητές; Εκτός ότι καταντάει κουραστικό και βαρετό, δεν υπάρχει και μια“ αλλά φίλε φοιτητή, δεν είναι οι καφετερίες και τα κλαμπ ο μοναδικός τρόπος διασκέδασης και ψυχαγωγίας και ειδικά άμα είσαι φοιτητής σε μεγάλα αστικά κέντρα είναι ανεπίτρεπτο να μην είσαι συνέχεια έξω απολαμβάνοντας την πόλη σου. Ρώτα κι εμάς στην επαρχία που έχουμε μετρημένες στα δάκτυλα τις επιλογές μας για διασκέδαση.
Γι αυτό μην αργείς, πάρε το φιλαράκι σου ή την παρέα σου και βουρ για έξω, και δεν είναι αναγκαίο να ξοδεύεις πολλά λεφτά. Μπορείτε κάλλιστα ένα μεσημεράκι, ειδικά τώρα που έχει μπει και η άνοιξη, να βγείτε έξω με έναν καφέ στο χέρι και να κάνετε βόλτες μέσα στα στενά της πόλης σας και όπου σας βγάλει στην τελική (μια εμπειρία είναι η ζωή).
Πέρα από τη βόλτα μπορείτε κάλλιστα να μαζευτείτε σε κανένα σπίτι για ταινία η για ποδόσφαιρο με πίτσες και μπύρες (πλησιάζει και μουντιάλ). Ακόμα, υπάρχουν αρκετές ασχολίες που μπορούν να σε κρατάνε σε εγρήγορση ανάλογα πάντα με τα γούστα του καθενός. Δεν είναι λίγες οι δραστηριότητες που μπορεί ένας φοιτητής να κάνει, καθώς η μοναξιά του σπιτιού καλλιεργεί την εσωστρέφεια και εμποδίζει την επικοινωνία με άλλα άτομα καθώς και την δημιουργία νέων εμπειριών γι’ αυτό ειδικά τώρα που ο καιρός ανοίγει, και όπως να το κάνουμε μια τάση ευτυχίας την άνοιξη πάντα την έχουμε, υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για να δημιουργήσουμε ευχάριστες εμπειρίες και να απολαύσουμε τη ζωή μας σαν φοιτητές. και μην ξεχνάτε η καλή παρέα πάντα κάνει την διαφορά ;)
Παναγιωτίνα Τ.
Keywords
Τυχαία Θέματα