Οι 3 νικητές του Social Impact Award

Το Social Impact Award 2014 έφτασε στο τέλος του με την τελετή απονομής βραβείων όπου αναδείχθηκαν τα τρία καλύτερα projects στο χώρο του Impact Hub Athens.

Οι 3 ομάδες που βραβεύτηκαν με το Social Impact Award
2014 είναι το Ownfunding που ψηφίστηκε από το community voting, το Blood-e και το Filisia τα οποία επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή.
Το Ownfunding αποτελεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που παρέχει εργαλεία σε επιχειρηματίες που θέλουν να βρουν το κεφάλαιο για να ξεκινήσουν το δικό τους startup και παρουσιάζει επενδυτές με επικερδείς επιχειρηματικές ευκαιρίες. Ο κάθε χρήστης στο Ownfunding είναι είτε δημιουργός είτε επενδυτής, και μέσα από την πλατφόρμα μπορούν να έρθουν σε άμεση επαφή. Εκτός από τον παραδοσιακό τρόπο ανταμοιβής κατά την άντληση κεφαλαίων, προσφέρει επίσης crowdfunding μετοχών.
Το Blood-e αποτελεί μια καινοτόμα υπηρεσία που καλύπτει τη μετάγγιση αίματος στα νοσοκομεία. Με το πάτημα ενός κουμπιού τα νοσοκομεία ενημερώνουν τους πλησιέστερους και συμβατούς εθελοντές μέσα από μια βάση δεδομένων για το αίμα που χρειάζεται. Τα προσωπικά τους στοιχεία δε θα δημοσιεύονται πουθενά ενώ θα ενισχυθεί η εθελοντική αιμοδοσία.
Το Filisia ασχολείται με διαδραστικές εφαρμογές με άξονα τη μουσική που είναι προσβάσιμες σε άτομα με ειδικές ανάγκες και τους βοηθούν στη διαδικασία αποκατάστασής τους. Τα συστήματα αυτά υποστηρίζουν ένα ευρύ φάσμα από αλληλεπιδράσεις και προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις ικανότητες του κάθε χρήστη.
Τα βραβεία παρέδωσαν οι χορηγοί του προγράμματος, το Ίδρυμα Κόκκαλη, τα Ελληνικά Πετρέλαια και ο ΟΤΕ-Cosmote, δίνοντας στις ομάδες την πρώτη ώθηση για να συνεχίσουν να επιχειρούν κοινωνικά.
Ένας κύκλος έκλεισε με τη λήξη του Social Impact Award 2014 και ένας άλλος ανοίγει με την ένταξη των τριών ομάδων στην κοινότητα του Impact Hub Athens.
Αναμένουμε το Social Impact Award 2015, μέχρι τότε έχετε καιρό να σκεφτείτε την δική σας κοινωνική επιχειρήση που θέλετε να γίνει πραγματικότητα και να τη μοιραστείτε μαζί μας στην κοινότητα του Impact Hub Athens.
Keywords
Τυχαία Θέματα