#exetastiki| Ερωτεύτηκα στην εξεταστική τον υπέροχο άγνωστο της διπλανής καρέκλας

Μπαίνεις στην κεντρική πόρτα τη βιβλιοθήκης με ύφος θα-πάρω-δέκα-σε-κάθε-μάθημα περιμένοντας να σε χειροκροτήσουν όλοι για την επανεμφάνισή σου μετά από τέσσερις μήνες στο Πανεπιστήμιο. Κοιτάς δεξιά, κοιτάς αριστερά.. τίποτα, κανένας δε σε προσέχει με τον θαυμασμό που περίμενες, παρά μόνο σκέφτεται ‘Να ένας κακόμοιρος ακόμη που δε πατούσε όλο το εξάμηνο.. Φίλεεεε, να σου πω μυστικό; Δε θα γράψεις..’ .

Ξανακοιτάς δεξιά και κοντοστέκεσαι σα να έχεις πάθει κρυοπάγημα στην Αρκτική. Είναι εκεί ο άνθρωπος των ονείρων σου. Γυρνούσες στα μπαρ, ανέχτηκες προξενιά, γύρισες στα παλιά, μίλησες σε

κάποιον στο Facebook, μόνο και μόνο για να καταλήξεις πάλι στο άδειο ημίδιπλο κρεβάτι σου. Είναι ακριβώς το στυλ που ήθελες να έχει, ακριβώς το μάκρος των μαλλιών, το μέγεθος των χειλιών, το χρώμα στα μάτια .. και όταν σηκώνεται να πάει για καφέ βλέπεις ότι έχει και το ύψος και το σώμα που θέλεις. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχεις σκεφτεί το όνομά του και τον χαρακτήρα του και πόσο τέλεια θα περνούσατε καθώς θα μαγειρεύατε μαζί κοτόπουλο με μέλι, πορτοκάλι και σουσάμι και νουντλς με κάρυ.

Όταν καταλαβαίνεις ότι οι τριγύρω σου σε κοιτάνε πλέον επειδή είσαι περίεργος, αρχίζεις να κινείσαι προς το μέρος του ανθρώπου που τα εγγόνια σου θα ακούνε την ιστορία που γνωριστήκατε και θα κλαίνε. Έχει θέση δίπλα του κι εσύ χοροπηδάς στο μυαλό σου για την τύχη σου. ‘Κάθεται κανείς εδώ;’, ρωτάς , ‘Όχι, όχι’ απαντάει και φέρνει τα πράγματά του πιο κοντά. Και αυτό ήταν! Όσο εσύ παλεύεις να διαβάσεις και να του τραβήξεις ένα βλέμμα, κοιτώντας μία το βιβλίο και μία τα μάτια του, αυτός είναι απορροφημένος στο Mac του. Κοιτάς, λες «ΟΚ» μελετάει, έχει στόχους.. το μωρό μου! Περνάει κι άλλη μία ώρα που δε σου έχει ρίξει ούτε ένα βλέμμα κι εσύ δεν έχεις καταφέρει ούτε να διαβάσεις, ούτε καν να μάθεις τι σχολή είναι. Τα παρατάς και φεύγεις. Για την ώρα. Θα τον ψάξεις και αύριο…. Και μεθαύριο…. Και κάθε μέρα μέχρι να σταματήσει να έρχεται στην βιβλιοθήκη.

Και το μυαλό σου παίρνει φωτιά. Είναι σε σχέση; Θέλει άτομο του αντίθετου φύλου; Όχι το μωρό μου θέλει μόνο εμένα! Αλλά γιατί δεν κοιτάει; Αφού εγώ τον κοιτάω. Η απάντηση είναι απλή, βρίσκεστε στην βιβλιοθήκη όπου, σε περίοδο εξετάσεων ο στόχος των περισσότερων είναι το διάβασμα και, ακόμη και να περπατήσει δίπλα τους γυμνός ο Adam Levine ή η Emilia Clarke αυτοί απλά θα κοιτάξουν, βλέποντας μία μαύρη φιγούρα μόνο και μόνο επειδή βαριούνται ή επειδή προσπαθούν να πουν από μέσα τους το μάθημα και κοιτάνε το άπειρο. Στην βιβλιοθήκη τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά κι αυτό γιατί η βιβλιοθήκη δεν είναι μπαρ. Στο μπαρ η προσέγγιση είναι πιο εύκολη, ακόμη και από κοπέλες, αφού είναι φτιαγμένα έτσι ώστε όλοι να είμαστε πιο δεκτικοί στις ματιές και τα φλερτ.

Παρ’ όλα αυτά, εφόσον εσύ είσαι τόσο ερωτευμένος που πρέπει να κατακτήσεις τον άλλον και δεν έχεις άλλον τρόπο να τον ξανασυναντήσεις, μπορείς να δοκιμάσεις μερικές τεχνικές λίγο πιο πονηρές και ανώριμες. Να παρακολουθήσεις τις συζητήσεις με τους φίλους του για να τον μάθεις καλύτερα και να ντυθείς/κινείσαι ανάλογα. Αν έρχεται μόνος, να σηκωθείς την ώρα που ετοιμάζεται να κάνει διάλειμμα και να του πιάσεις συζήτηση. Να του μιλήσεις όταν δείξει σημάδια κούρασης. Αυτό, όμως, δε θα συμβεί άμα δεν οργανώσεις ένα πολύ καλό πλάνο μαζί με τους φίλους σου. Θα δώσεις τις πληροφορίες για το πώς είναι αυτός, πώς θέλεις να φανείς εσύ και το πώς θα γίνει αυτό στην πράξη. Ίσως να χρειαστεί να ξεπεράσεις κάποια όρια και ηθικές σου (stalker), αλλά αν έχεις βάλει στοίχημα με τον εαυτό σου για αυτό το υπέροχο απλησίαστο πλάσμα, δε χάνεις τίποτα με το να πέσεις λίγο χαμηλά για χάρη του.

Ούτως ή άλλως πώς θα περάσει μία εξεταστική χωρίς εξευτελιστικές ιστορίες για να διηγείσαι αργότερα;

Δόμνα Λυρατζοπούλου fb.com/domnajoe
twitter.com/domnajoe
mail: domnajoe [at] gmail.com
Keywords
Τυχαία Θέματα