Επίλεξε τη σωστή σκυλοτροφή για το σκύλο σου

15:32 2/9/2014 - Πηγή: iPop

Μη νομίζεις πως η σωστή σκυλοτροφή είναι ένα απλό ζήτημα και θα σου πάρει μόνο πέντε λεπτά για να τη διαλέξεις. Εάν είσαι τυχερός-η και εμπιστευτείς έναν ανθρώπου που γνωρίζει από κατοικίδια μπορεί να το καταφέρεις με την πρώτη, αλλά αν ο σκύλος σου είναι «περίεργος» τότε ατύχησες.

Πώς να διαλέξεις τη σωστή σκυλοτροφή;Ανάλογα με την ηλικία του: Επιβάλλεται να επιλέξεις τη σκυλοτροφή αναλόγως με το στάδιο ζωής το οποίο διανύει. Αν ο σκύλος σου γεννήθηκε
πρόσφατα δεν μπορείς να του αγοράσεις τροφή για ενήλικες.Σε σχέση με το βάρος του: Αν το σκυλί σου είναι υπέρβαρο δε μπορείς να του πάρεις σκυλοτροφή πλούσια σε θερμίδες. Πρέπει να αγοράσεις μια τροφή χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες. Αν, όμως, ο σκύλος σου είναι πολύ αδύνατος καλό θα ήταν να προτιμήσεις μία πλούσια τροφή σε βιταμίνες και θερμίδες.Σύμφωνα με το προσωπικό του γούστο: Όπως και εσύ έχεις αγαπημένες τροφές, έτσι έχει και ο μικρός τετράποδος φίλος σου. Υπάρχουν για παράδειγμα σκυλιά που δεν προτιμούν το μοσχάρι και αγαπούν το σολομό. Αυτό είναι κάτι που θα το καταλάβεις από τα πρώτα του κιόλας γεύματα και καλό θα ήταν αν δεν την τρώει να του πάρεις άλλη.Με βάση την ενεργητικότητα του και τις συνήθειες του: Αν έχεις ένα πολύ ενεργητικό και υπερκινητικό σκύλο χρειάζεσαι πολυβιταμινούχα σκυλοτροφή και μερικές φορές και συμπληρώματα.Tip!

Μπορεί το αρνί να είναι μία τροφή που είναι ισχυρή πηγή πρωτεϊνών για το σκύλο σου, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι η μακροχρόνια χρήση του μπορεί να του προκαλέσει αλλεργία.

The post Επίλεξε τη σωστή σκυλοτροφή για το σκύλο σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα