#exetastiki | Τα παιδιά της γειτονιάς σου

Η εξεταστική έχει ήδη ξεκινήσει. Εσύ προσπαθείς να συγκεντρωθείς για να διαβάσεις όμως κάτι σου αποσπάει την προσοχή. Μήτε είναι ο ήχος της θάλασσας που πλατσούριζες ένα καλοκαίρι ή μήπως το σοκολατί μαύρισμα σου που δε σ' αφήνει να συγκεντρωθείς. Οχι φοιτητή... Είναι τα παιδιά της γειτονιάς σου!

Αυτός, λοιπόν, ο οδηγός θα σε βοηθήσει με απλά και σταθερά βήματα να εξοντώσεις τα μούλικα της γειτονιάς σου που διαταράσουν την ησυχία σου, χαίρονται τις πρώτες μέρες του Φνινωπόρου και ακόμα δεν ξεκίνησαν το σχολείο!


Προειδοποίησε τα: Λένε πως πριν αρχίσει ένας μεγάλος «πόλεμος» προηγείται πάντα μια προειδοποίηση. Βάλε στο cd να παίζει το τραγούδι «Τα παιδιά της γειτονιάς σου με πειράζουνε, θα τα πιάσω να τα δείρω τα μπαγάσικα να τα δώσω δύο χαστούκια να είναι χάσικα» και πέρασε το μήνυμα που θέλεις. --σου προτείνω την ερμηνεία της Τσαλιγοπούλου καθώς είναι πιο επιβλητική!-

Γίνε αυτός που απέφευγες μικρός: Από μικρό παιδάκι η μαμά σου σε προειδοποιούσε «Αν έρθει ένας παράξενος κύριος να σου προσφέρει γλυκά και μαστίχες να φύγεις μακριά». Βάλε την πιο μακριά καμπαρτίνα σου, φόρα γυαλιά ηλίου και βγες στη γειτονιά. Πιάσε ένα παιδάκι από τον ώμο και ρώτα τον με παράξενη φωνή «Ειι, μικρέ. Μήπως θέλεις να σου δώσω μια καραμέλα»;

Γκρέμισε τα πρότυπα τους: Αν δεν πιάσουν το νόημα και συνεχίζουν τα γέλια και τις φωνές ήρθε η ώρα για πιο δραστικά μέτρα. Μάζεψε τα όλα γύρω σου και άρχισε να διαδίδεις φήμες. Πες τα πως δεν υπάρχει Αι-Βασίλης, ότι η Hanna Montana πέθανε για πάντα, ότι ο Ηρώδης ζει και βασιλεύει και πως η Ποκαχόντας ήταν το μεγαλύτερο τσουλάκι της Disney αφού κοιμήθηκε με τον κατακτητή. Κατηγόρησε τον Μπομπ Σφουγγαράκη πως έκλεψε τα λεφτά της Ελλάδος και πλέον δε θα μπορούν να αγοράζουν τα παιχνίδια που θέλουν, ενημέρωσε τα για τις αληθινές σεξουαλικές προτιμήσεις του Justin Bieber και πες ότι τα έχει με τον κολλητό σου τον Βαγγέλη. Αν δεν πιστεύουν, δείξε φωτογραφίες…του Βαγγέλη!

Δωροδόκησε τα: Πάρε τις πιο φτηνές σοκοφρέτες και μαστίχες που θα βρεις στο περίπτερο και δώσε ’τες στα παιδάκια αρκεί να πάνε να παίξουν σε άλλο οικοδομικό τετράγωνο.

Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού: Κρύψε ένα παπούτσι στο πιο απομακρυσμένο δέντρο της γειτονιάς και πες στα παιδιά πως όποιος το βρει πρώτος θα κερδίσει ένα δώρο. Θυμήσου πως πρέπει να κρύψεις αυτό το «κάτι» πολύ μακριά και πολύ βαθιά, ώστε να μην μπορέσουν τα το βρουν εύκολα.

Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει ποτέ να κάνεις είναι να σηκώσεις χέρι στα παιδάκια γιατί θα έχεις ντράβαλα. Να θυμάσαι πως πριν μια 10ετία ήσουν και εσύ ένα από αυτά και έπαιζες ξέγνοιαστος χωρίς να σε νοιάζει τίποτα!

Ευθύμης Κάλφας
Keywords
Τυχαία Θέματα