Δηλώσεις Μπαμπινιώτη σε εκπομπή της ΝΕΤ

Επανέλαβε όσα ήδη έχουμε ακούσει ο κ. Μπαμπινιώτης σε δηλώσεις του σε εκπομπή της ΝΕΤ. Μίλησε κυρίως για την εφαρμογή του νέου νόμου και τις διαδικασίες που εφαρμόζονται για να γίνει αυτό ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της "κόντρας" με την Άννα Διαμαντοπούλου. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Υπουργού παρακάτω: -Σε κανένα από τα 24 Πανεπιστήμια δεν έχουν εκλεγεί αυτά τα Συμβούλια Διοίκησης ενώ στα ΤΕΙ, είναι μόνο τα 7 από τα 16 με νέα
Συμβούλια.
-Δεν έχουμε καμία κόντρα με την κ. Διαμαντοπούλου. Και την εκτιμώ και έχουμε συνεργαστεί μαζί. Για το Νόμο έχουμε εργαστεί ώρες μαζί. Υπάρχει μία αμοιβαία εκτίμηση, δεν υπάρχει κόντρα. Κάποια στιγμή ίσως να βγήκε έτσι προς τα έξω από μερικά ιδιωτικά κανάλια. Δεν πρόκειται γι’ αυτό το πράγμα.
Κατ΄ αρχήν δηλώνω, όπως το έχω δηλώσει κατά κόρον ότι έχουμε ένα Νόμο που πάμε να τον εφαρμόσουμε. Αυτός είναι ο στόχος και ο σκοπός, αυτό λέω στους Πρυτάνεις, αυτό λέω στα Πανεπιστήμια. Το θέμα είναι η τακτική.
Μέχρι τώρα είχαμε μία δυσλειτουργία. Δεν έχουν εκλεγεί αυτά τα διοικητικά Συμβούλια. Φώναξα λοιπόν τους Πρυτάνεις, καθίσαμε σε ένα τραπέζι, μαζί με τον κ. Αρβανιτόπουλο με τον οποίον συνεργαζόμαστε στενά, και είπαμε πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα να προχωρήσει ο Νόμος γιατί ο Νόμος θα εφαρμοστεί. Ξεκαθαρισμένο και τελειωμένο αυτό.
Είπαν λοιπόν, θα εφαρμόσουμε το Νόμο απ’ τη στιγμή που δεν έχουμε χρήματα για τις υποχρεώσεις μας; Και από εκεί ξεκίνησε μία ρύθμιση που πήγαμε να κάνουμε με τον κ. Αρβανιτόπουλο. Να τους δώσουμε μερικά χρήματα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν διότι θα έκλειναν τα Πανεπιστήμια, θα κατέβαιναν οι φοιτητές στους δρόμους και καταλαβαίνετε τι κλίμα θα είχαμε ενόψει εκλογών. Αυτό σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό αποφεύχθηκε και βρέθηκε μία λύση με τα Πανεπιστήμια να έχουν χρήματα μέχρι τον Ιούλιο. Αυτό απέτρεψε οποιεσδήποτε κινήσεις. Θα μπορούμε να έχουμε μία ηρεμία στα Πανεπιστήμια για να γίνει συζήτηση.
Τι κάναμε; Οργανώσαμε μία ομάδα εργασίας που αποτελείται από Πρυτάνεις, Προέδρους των ΤΕΙ και εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας. Για πρώτη φορά κάθισαν σε ένα τραπέζι και συζήτησαν τα θέματα που εκκρεμούν ώστε να εφαρμοστεί ο Νόμος. Αυτό το θεωρώ ένα επίτευγμα. Ήταν μία κοινή σκέψη μαζί με τον κ. Αρβανιτόπουλο και νομίζω ότι αν δεν υπάρξει αυτή η συζήτηση δεν θα μπορέσει ο Νόμος να εφαρμοστεί. Αρχίζουμε και βλέπουμε τι δυσκολίες υπάρχουν. Μπορεί να διορθωθεί κάπου αλλά κυρίως ο Νόμος θα εφαρμοστεί. Δεν ξεκινάς από έναν Νόμο να τον αλλάξεις αλλά να τον εφαρμόσεις.
-Το κύριο θέμα είναι η συζήτηση για την εφαρμογή του Νόμου και την εκλογή των Συμβουλίων. Απλώς, ανέκυψε το εξής: Μέχρι να βγουν τα νέα συμβούλια τι θα γίνει με τους Κοσμήτορες που δεν υπάρχουν ή πώς θα ορκίζονται οι φοιτητές; Τι θα γίνει με τους Προέδρους; Αυτό ήτανε το θέμα. Αυτό προέκυψε και θα ρυθμιστεί με μίαν εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας διότι είναι μεταβατικές καταστάσεις μέχρι να υπάρξουν τα Συμβούλια.
Keywords
Τυχαία Θέματα