Αστυνομική ταυτότητα σε λίγα λεπτά

Δοκιμαστικά θα ξεκινήσει σε ορισμένες περιοχές της χώρας, τις επόμενες ημέρες, ο νέος, γρηγορότερος και απλοϊκός τρόπος έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μέχρι τον Οκτώβριο, η νέα διαδικασία έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας θα εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επικράτεια και κάθε πολίτης θα μπορεί πλέον να πηγαίνει μόνο με δυο φωτογραφίες του στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής του και να λαμβάνει μέσα σε λίγα λεπτά την ταυτότητα του, χωρίς να προσκομίζει πιστοποιητικά
ή βεβαιώσεις.
Η λύση θα έρθει μέσα από την υπηρεσία «government to government» (διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών) που θα συνδέει ουσιαστικα τα αστυνομικά τμήματα με τα δημοτολόγια.

Διαδικασία: Μετά την ταυτοποίηση σου από τον αρμόδιο υπάλληλο της αστυνομικής αρχής θα διαμορφώνεται αυτόματα η σχετική αίτηση στην οποία θα περιλαμβάνονται μέχρι τρία τυχαία ερωτήματα επί των δημοτολογικών στοιχείων που βρίσκονται καταχωρημένα στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ). Τα ερωτήματα αυτά θα εκτυπώνονται και θα απατούνται γραπτώς. Αφού υπογράψεις την αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής θα καταχωρεί στην εφαρμογή τις σχετικές απαντήσεις σου, θα εκτυπώνει την αίτηση και θα επικολλήσει τη φωτογραφία. Η όλη διαδιακασία θα ολοκληρωθεί με δυο υπογραφές, τη δική σου και του μάρτυρα που θα έχεις μαζί. Από εκεί και πέρα, το δελτίο ταυτότητας θα πλαστικοποιείται και θα παραδίδεται σ' εσένα.
Οφέλη:Με τη νέα αυτή διαδικασία: Κερδίζουν χρόνο και γλιτώνουν κόπο οι πολίτες Εξοικονομούνται πάνω από 200.000 ανθρωποώρες εργασίας δημοτικών υπαλλήλων και αστυνομικών υπαλλήλων ετησίως Εξοικονομούνται οικονομικοί πόροι και ενέργεια από τις εκτυπώσεις και τις πολλαπλές μετακινήσεις των πολιτών
Keywords
Αναζητήσεις
taftotita greece
Τυχαία Θέματα