STR8 Forward bands | Audition Ιωαννίνων: O απολογισμός

Κυριακή 11 Μαΐου και η ομάδα του iq magazine και του mycampus.gr βρίσκεται στα Γιάννενα για την Τρίτη audition του μουσικού φοιτητικού διαγωνισμού STR8 Forward Bands. Μετά τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα ήρθε η σειρά των Ιωαννίνων να δείξουν το ταλέντο τους.

Για δεύτερη χρονιά φέτος «σπίτι» μας έγινε ο πολυχώρος Αγορά. Στο πλακόστρωτό του από νωρίς

συγκεντρώθηκαν τα συγκροτήματα και οι φίλοι τους όπου με καφεδάκι, κούρντισμα και last minute πρόβες ετοιμάζονταν για τη μεγάλη στιγμή της σκηνής!

Η κριτική επιτροπή, σταθερή αξία. Και φέτος μας τίμησαν ο Γιώργος Γάκης (Troublemakers, GG Records), ο Δημήτρης Υφαντής (Τρίφωνο), ο Λευτέρης Καραγιώργος (89.6 Radio DJ Ioannina) και η δική μας Κατερίνα Ευσταθιάδου (iq magazine). Τα κριτήρια με βάση το οποία θα βαθμολογούσαν τις μπάντες ήταν σκηνική παρουσία(0-5), ερμηνεία (0-5) και δημιουργικότητα (0-5) είτε επρόκειτο για δική τους σύνθεση είτε για κάποια διασκευή.

Ο host του event Λαρι Ιωαννίδης υποδεχόταν τα συγκροτήματα εξηγώντας τους τη σειρά εμφάνισης και τις τεχνικές λεπτομέρειες. Όλες οι μπάντες θα είχαν χρόνο να κάνουν sound check θα συστήνονταν στην κριτική επιτροπή και, στη συνέχεια, θα παρουσίαζαν το τραγούδι τους. Στο τέλος της κάθε εμφάνισης, τα παιδιά που κατέβαιναν από τη σκηνή θα είχαν την ευκαιρία να δώσουν μια μικρή συνέντευξη στον Λάρι για τη δουλειά τους και την εμπειρία τους στο διαγωνισμό.

Η καινοτομία φέτος είναι ότι οι auditions είναι ανοιχτές στο κοινό, για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο… στο τέλος της διαδικασίας και εφόσον αναδειχτεί ο νικητής από την επιτροπή, το κοινό ψηφίζει για την μπάντα της δεύτερης ευκαιρίας. Η αγαπημένη του κοινού θα μπει σε ηλεκτρονική ψηφοφορία μαζί με τις υπόλοιπες που θα προκύψουν από τις υπόλοιπες auditions στο mycampus.gr. Παράλληλα τρέχει και online ψηφοφορία εδώ https://apps.facebook.com/str_bands/ που θα αναδείξει άλλη μια μάντα. Πάμε να δούμε ομως τι έγινε...

Την audition άνοιξαν οι Rebus’ Hole. Μια heavy/stoner rock μπάντα που ερμήνευσε δικό της κομμάτι το “Hell's Greyhound Dogs”. Δυναμικοί και βρόμικοι ήχοι με άρτια ενορχήστρωση και ερμηνεία, έναν την καλύτερη δυνατή αρχή, πράγμα που φάνηκε και στην τελική βαθμολογία.

Ακολούθησαν οι Sidewinders, που κινούνται σε ήχους hard rock/ heavy metal. Το Never Forget είναι το κομμάτι επέλεξαν να ερμηνεύσουν, μια δική τους σύνθεση που ταρακούνησε το stage. Πολύ δυναμική σκηνική παρουσία και πορρωμένο fan club που στην κυριολεξία χτυπιόταν στο άκουσμα του Never Forget.

Σειρά είχαν οι πιτσιρικάδες No Date on Saturday, που έφεραν το alternative στη σκηνή της Αγοράς παρουσιάζοντας στο πρώτο τους ever live το Misery Business των Paramore. Τρομερά τυπάκια με απίστευτη ενέργεια που φαίνεται να έχουν μέλλον.

Οι ΗΧΩ μας ταξίδεψαν με το Unintended των Muse. Η Τριμελής μπάντα κατάφερε να φέρει χαμόγελα στο κοινό και να χαλαρώσει την ατμόσφαιρα. Μιας και ήταν το πρώτο τους live, τους ευχόμαστε να συνεχίσουν το ίδιο μελωδικά.

Οι εκπλήξεις δε σταμάτησαν εδώ. Στη σκηνή ανέβηκαν οι Black Crow. Μια φοβερή τετράδα που «έστειλε» τους κριτές, μιας και ενώ μετρά μόνο 10 μέρες ύπαρξης έχει καταφέρει ήδη να συνθέσει το πρώτο τους ομώνυμο κομμάτι το οποίο και μας παρουσίασαν.

Ακολούθησαν οι Growunder, τους οποίους είχαμε τη χαρά να ακούσουμε για δεύτερη φορά. Πέρσι τους είχαμε γνωρίσει ως ντουέτο ενώ φέτος είχαμε full band και δικό τους κομμάτι, το You Try It. Κάθε χρόνο και καλύτερα!

Οι Soundless Echo τα ΕΣΠΑΣΑΝ με το Asma of Fate! H metalcore στα καλύτερά της και οι 5 φίλοι άγγιξαν την κορυφή κατακτώντας τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία και την πρώτη στην προτίμηση του κοινού που τους εξέλεξε ως μπάντα 2ης ευκαιρίας.

Τελευταίοι ανέβηκαν στη σκηνή οι Drunken Monkeys. Με το που ξεκίνησαν να παίζουν το «Favorite Sin» ο κόσμος άρχισε να χορεύει. Ο Funk ήχος, η ωραία φωνή και η άψογη ενορχήστρωση, ήταν αρκετά για να πείσουν τους κριτές ότι αξίζει αυτή η μπάντα να εκπροσωπήσει τα Γιάννενα στον τελικό. Όπως και έγινε...

Η Audition ολοκληρώθηκε και ο Λάρι ανακοίνωσε τον νικητή της επιτροπής! Η μπάντα με τη μεγαλύτερη Βαθμολογία είναι όπως είπαμε οι Drunken Monkeys, οι οποίοι το καταχάρηκαν και πανηγύρισαν τη νίκη τους. Αμέσως μετά ακολούθησε η ψηφοφορία του κοινού για την την ανάδειξη της μπάντας της δεύτερης ευκαιρίας. Το κοινό επιβράβευσε τους Soundless Echo και πλέον διεκδικούν κι αυτοι μια θέση στον τελικό μέσα από ψηφοφορία που θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση και των τεσσάρων auditions. Τη βραδιά έκλεισαν οι νικητές ερμηνεύοντας για άλλη μια φορά το “Favorite Sin”!

Επόμενο ραντεβού με τις μπάντες της Αθήνας στις 28/5. Μάθετε λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή εδώ:

Αναλυτική Βαθμολογία Ιωαννίνων

Drunken Monkeys

52

Soundless Echo

48

The Rebus Hole

47

No Date On Saturday

43

Growunder

37

ΗΧΩ

38

SideWinders

32

Black Crow

29


Ακούστε το τραγούδι των Drunken Monkeys

Keywords
Τυχαία Θέματα