''ερχονται φασαριες στην ευρωπη''...

21:21 16/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Ανησυχητικές ενδείξεις δίνει η τεχνική ανάλυση της Bank of America Merrill Lynch για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τον αμερικανικό επενδυτικό οίκο ...
να προειδοποιεί ότι έρχονται “φασαρίες” τόσο για τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές όσο και για τα ομόλογα της περιφέρειας.

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται την ώρα που και άλλοι οίκοι αρχίζουν να αλλάζουν τη στάση τους απέναντι στα ομόλογα της περιφέρειας, με τη BlackRock να δηλώνει πριν από λίγες μέρες ότι βγαίνει πωλητής στους τίτλους αυτούς,
αφού θεωρεί ότι η απογοήτευση από τις πολιτικές που θα ακολουθήσει τελικά ο Mario Draghi της ΕΚΤ θα αποτελέσει το πλήγμα που θα δώσει τέλος στο μεγάλο ράλι της αγοράς.

Όπως αναφέρει η Bank of America Merrill Lynch σε έκθεσή της με ημερομηνία 15 Μαΐου (σημειώνεται πως πρόκειται για την ίδια ημέρα που πληροφορίες του Newmoney.gr ήθελαν την αμερικανική τράπεζα να πουλά “βίαια” ελληνικά ομόλογα 120 εκατ. ευρώ στη δευτερογενή αγορά), οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν τόσο τα ομόλογα της περιφέρειας όσο και τις τραπεζικές μετοχές με πολύ μεγάλη προσοχή. Πάντως, ο οίκος θεωρεί ότι πιο ευάλωτες σε αυτή τη φάση είναι οι τραπεζικές μετοχές.

Η τεχνική ανάλυση του Euro Stoxx Banks Index δείχνει το σχηματισμό κορυφής, με ενδεχόμενη πτώση κάτω από τις 150,74 μονάδες να ανοίγει το δρόμο για τον επόμενο καθοδικό στόχο των 135,11 μονάδων, δηλαδή σε επίπεδα κατά 9% χαμηλότερα των σημερινών.

Την ίδια στιγμή, η bull τάση στα ομόλογα της περιφέρειας, και κυρίως εκείνα της Ιταλίας, αρχίζει να δίνει ενδείξεις κλονισμού. Η Bank of America Merrill Lynch λαμβάνει σήμα αντιστροφής της τάσης από το δείκτη ADX, που μετρά τη δυναμική της τάσης, σε ό,τι αφορά το spread των ιταλικών ομολόγων έναντι των γερμανικών.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα