Oι 10 πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο για φοιτητές

Πέρα από τη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο η QS πρόσφατα έβγαλε και μία άλλη, αυτή με τις 10 top πόλεις που συνδυάζουν ομορφιά αλλά και υψηλό επίπεδο σπουδών.

Cape Town

Mία πόλη με 43% του πληθυσμού κάτω από την ηλικία των 25 και ένα πανεπιστήμιο στα καλύτερα 145 πανεπιστήμια του κόσμου είναι ο ιδανικός προορισμός για πολλούς φοιτητές.

Εδιμβούργο

Έχοντας μία μεσαιωνική αύρα λόγω του κάστρου του και όντας η πόλη που ενέπνευσε πολλούς συγγραφείς να γράψουν τα βιβλία τους, όπως η J.K. Rowling
αποτελεί έναν από τους top προορισμούς για φοιτητές απ' όλο τον κόσμο. Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου βρίσκεται στην 17η θέση της κατάταξης QS προσφέροντας σπουδές υψηλής ποιότητας.

Κuala Lumpur

Mία από τις ομορφότερες πόλεις της Ασίας που συνδυάζει παράδοση αλλά και την τεχνολογία. Το Universiti Malaya που είναι ένα από τα 5 πανεπιστήμια που έχει η πόλη βρίσκεται στην 167η θέση της κατάταξης QS.

Kyoto

Mπορεί η πιο γνωστή πόλη της Ιαπωνίας να είναι το Τόκυο, όμως η πόλη του Κyoto θεωρείται πιο όμορφη όταν θες να ζήσεις την ιαπωνική κουλτούρα. To πανεπιστήμιο του Kyoto βρίσκεται στη θέση 37 της παγκόσμιας κατάταξης πανεπιστημίων.

Μιλάνο

Το Μιλάνο (που έχει και πολύ φθηνές πτήσεις από Ελλάδα) θεωρείται η πιο «μοδάτη» πόλη στην Ιταλία. Ιδανική πόλη για σπουδές καθώς έχει πληθώρα πανεπιστημίων σε πολλά γνωστικά αντικείμενα.

Μόσχα

Είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη στην Ευρώπη, με αρκετά μεγάλο κόσμος ζωής, αλλά και με το μεγαλύτερο αριθμό εκατομμυριούχων στον κόσμο. Η επιβλητική κόκκινη πλατεία αλλά και πολλά άλλα ιστορικά μνημεία θα σας εντυπωσιάσουν σίγουρα. Τρία πανεπιστήμια της Μόσχας βρίσκονται στο top 400 του κόσμου με το Lomonosov Moscow State University να βρίσκεται στην 120η θέση.

Πράγα

Είναι μία από τις πιο ωραίες πόλεις στην Ευρώπη με πανέμορφη αρχιτεκτονική. Συνδυάζει την καλή ζωή με τις πολύ καλές τιμές και είναι κι αυτή από τους top Ευρωπαϊκούς προορισμούς σπουδών. Το Charles University που θεωρείται το καλύτερο πανεπιστήμιο της πόλης βρίσκεται στη θέση 233 της λίστας QS.

Στοκχόλμη

Μπορεί στα βόρεια να κάνει κρύο για εμάς τους Έλληνες αλλά η ομορφιά της Στοκχόλμης αξίζει τον κόπο. Ο συνδυασμός της ποιότητας ζωής αλλά και τον πολύ καλών πανεπιστημίων που έχει δεν περνάει απαρατήρητος.

Σίδνεϊ

Μπορεί να είναι στην άλλη άκρη του κόσμου αλλά είναι μία από τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ζήσεις, πόσο μάλλον να σπουδάσεις. Όσοι πήγαν εκεί για σπουδές δεν ήθελαν να ξαναγυρίσουν. Το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ βρίσκεται στην 38η της παγκόσμιας κατάταξης ενώ άλλα 3 φιγουράρουν στο top 300.

Bανκούβερ

Αν σου αρέσει η φύση και τα μαγευτικά τοπία το Βανκούβερ, παρά το γεγονός ότι είναι η τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της βόρειας Αμερικής, μπορεί να στα προσφέρει απλόχερα. Το University of British Columbia το οποίο είναι στην 49η θέση της κατάταξης QS είναι ένα από τα 4 ιδρύματα που έχει η πόλη.
Keywords
Τυχαία Θέματα