7+1 τρόποι για αποδοτικότερα σκονάκια!

Σκονάκια, μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού πανεπιστημίου! Ας είμαστε ειλικρινείς φίλε φοιτητή, και εσύ και εγώ και όλοι καθ’ όλη τη διάρκεια της φοιτητικής μας ζωής έχουμε κάνει αρκετά και θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι να πάρουμε πτυχίο! Όταν πλησιάζει η εξεταστική όλοι σκεφτόμαστε τους πιο ευφάνταστους τρόπους να κάνουμε σκονάκια χωρίς να μας πιάσει ο αυστηρός (τις περισσότερες φορές) επιτηρητής. Επειδή, λοιπόν, είμαι και εγώ παθούσα σε αυτήν την εξεταστική λέω να σε βγάλω από τη δύσκολη θέση και να σου δώσω τους τρόπους. Εσένα σου μένει να κάνεις τα υπόλοιπα. Δοκιμασμένα και αποδοτικά σκονάκια:
Το στυλό: Το μπλε ή μαύρο στυλό που χρησιμοποιείς, μπορεί κάλλιστα να χωρέσει μέσα του μερικές αποδείξεις στο μάθημα των μαθηματικών που σε δυσκολεύουν αρκετά και γι’ αυτό παραιτήθηκες και από κάθε προσπάθεια! Απαραίτητη προϋπόθεση: το στυλό σου να είναι διάφανο! Το παλτό: Εξεταστική το μήνα Φεβρουάριο, σημαίνει κρύο, το κρύο σημαίνει μπουφάν και το μπουφάν σημαίνει ένα πολυπόθητο 5 στο δύσκολο μάθημα! Γράψε, λοιπόν, τα σκονάκια σου σε χαρτιά, και κόλλησέ τα στο εσωτερικό του μπουφάν! Κάθε τόσο άνοιγέ το και ρίχνε μια ματιά πολύ προσεκτικά πάντα! Έτσι θα πλησιάζεις, ακόμη πιο κοντά στο πτυχίο! Το Bluetooth: Όπως, είπαμε και προηγουμένως το Φεβρουάριο έχει κρύο. Εντάξει, γνωρίζω ότι δε βρισκόμαστε στην Ανταρκτική, όμως, κανείς δεν θα σου ζητήσει το λόγο γιατί έβαλες σκουφί προκειμένου να έρθεις να γράψεις! Το σκουφί θα πρέπει να καλύπτει τα αυτιά σου, αφού εκεί θα είναι το Bluetooth! Mε το που πάρεις τα θέματα, λοιπόν, στέλνεις μήνυμα στον κολλητό, και εκείνος σου υπαγορεύει τα θέματα μέσω κινητού! Ομαδική προσπάθεια για να περάσεις το μάθημα!
Απαραίτητη προϋπόθεση: Να έχεις κάρτα! H τουαλέτα: Όλοι στην παρέα έχουμε έναν συμφοιτητή-αλάνι, που είναι καλός φοιτητής αλλά και μέσα σε όλα. Αυτός, λοιπόν, δε θα διστάσει να σε βοηθήσει, λύνοντάς σου τα θέματα σε ένα χαρτί και αφήνοντάς τα σε ένα ασφαλές μέρος στην τουαλέτα της σχολής, την οποία θα επισκεφτείς στα ζόρια.
Απαραίτητη προϋπόθεση: Oι τουαλέτες να περιορίζονται στο χώρο της σχολής σου και έχετε προσυμφωνήσει το ακριβές σημείο του ραντεβού σου με τις λύσεις! Το χαρτομάντηλο: Διάβαζες ώρες ατελείωτες, είσαι και επιρρεπής στις αρρώστιες οπότε κρύωσες, συνέχεια, λοιπόν φτερνίζεσαι. Τότε το δεκάρι της τάξης θα τρέξει να σου δώσει ένα χαρτομάντηλο κατευθείαν ή για να ακριβολογούμε την απάντηση στη δεύτερη ερώτηση στο μάθημα του αστικού δικαίου! Πρόσεχε μόνο μην το χρησιμοποιήσεις! Το σκισμένο τζιν: Αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου. Όταν το αγόραζες δεν είχες σκεφτεί ότι εκτός από το να σε αδυνατίζει, θα σε βοηθούσε να "θυμηθείς" και τους τύπους στο μάθημα της χημείας που εξάμηνα τώρα παλεύεις να περάσεις. Γράψε, λοιπόν, ό, τι δεν θυμάσαι, κάτσε σταυροπόδι και σαν καλός φοιτητής, έχε ανυπομονησία για τα θέματα!
Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με ένα μπουκάλι νερό, τα all-stars σου ή ακόμη και τα νύχια σου! Ο μπροστινός: Aν είσαι από τους τυχερούς και ο μπροστινός σου είναι διαβαστερός φοιτητής, αλλά και καλό παιδί για να σου δείξει τα θέματα, τότε μη φοβάσαι τίποτα. Μπορείς, ευγενικά, να του ζητήσεις να σηκώσει λίγο την κόλλα του ή να την κάνει λίγο πιο δεξιά και ξαφνικά σου ήρθε η επιφοίτηση! Το ρολόι: Tι ώρα είναι συνέχεια ρωτάς και κοιτάς το ρολόι. Ο χρόνος κυλά γρήγορα όταν τον χρειάζεσαι, είναι καιρός να μας σώσει, όμως. Τα παλιά ρολόγια που κουρδίζονται και έχουν την ημερομηνία επάνω γραμμένη τα θυμάσαι; Εμείς απλά αλλάζουμε το χαρτάκι , που δείχνει την ημερομηνία με το χαρτάκι που δείχνει τις ρίζες στην φυσική. Ορίστε λοιπόν οι τρόποι! Αν αποφασίσεις να… κλέψεις, θυμήσου μερικά πράγματα! Πρώτα απ’ όλα το ύφος σου πρέπει να είναι χαλαρό και ήρεμο, αλλιώς ο επιτηρητής σε υποψιάζεται και είναι ικανός να κάτσει πάνω από το κεφάλι σου μέχρι και να σε καβαλήσει προκειμένου να μην κάνεις σκονάκια! Ακόμη, η θέση που θα διαλέξεις είναι πολύ σπουδαία! Αν έχεις τη δυνατότητα απέφυγε τις αμφιθεατρικές αίθουσες, αλλιώς προτίμησε να καθίσεις στη μέση. Και τέλος, αν ο επιτηρητής σε έχει υποψιαστεί κάνε ορισμένες ερωτήσεις προκειμένου να του ρίξεις στάχτη στα μάτια, λέγοντας κλασσικές ατάκες όπως «στο βιβλίο είχε εκείνο το σχεδιάγραμμα εσείς το θέλετε ή θα θεωρηθεί η απάντησή μου ολοκληρωμένη όπως είναι;» Βέβαια μην είσαι τελείως άπληστος, μερικές μέρες πρέπει να κάτσεις να διαβάσεις κι εσύ λίγο! Τα σκονάκια είναι βοηθητικά και απλώς θα σου δώσουνε μερικές παραπάνω πιθανότητες να περάσεις, χωρίς αυτό να είναι πάντα βέβαιο. Και θυμήσου ότι εάν δεν περάσεις το μάθημα δε χάθηκε και ο κόσμος!
της Αναστασία ΠανίτσαΜαθηματικό Πατρώνfacebook : Αναστασία Πανίτσα
Keywords
Αναζητήσεις
αστειες ατακες για τις εξετασεις, skonakia
Τυχαία Θέματα