Αποχώρησαν τα ΜΑΤ και ομαλοποιείται η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά…


Αποχώρησαν μετά τις 6:30 το πρωί οι δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στο λιμάνι του Πειραιά μαζί με τους λιμενικούς μετά την επιστράτευση των ναυτεργατών που αποφάσισε χθες η κυβέρνηση, σε απάντηση της απόφασης της ΠΝΟ να κηρύξει νέα
48ωρη απεργία.... Στην προβλήτα απέναντι από τον Άγιο Διονύσιο παραμένουν συγκεντρωμένοι ναυτεργάτες και άλλοι εργαζόμενοι σε ένδειξη συμπαράστασης και αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός τους ενόψει του συλλαλητηρίου στις 10 το πρωί. Η φόρτωση των πλοίων γίνεται κανονικά και αναμένεται να εκτελεστούν κανονικά, αν και με καθυστέρηση, τα σημερινά δρομολόγια..

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη φόρτωση πλοίων στην προβλήτα Ε1 του λιμανιού, πίσω από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και ειδικότερα γίνεται φόρτωση στα πλοία Blue Star, Νάξος, Πάρος και Ιθάκη τα οποία θα αναχωρήσουν για Κυκλάδες.
Αυτή την ώρα φορτώνει και το πλοίο Blue Star 2 το οποίο αναχωρεί για Κω και Ρόδο.
Εξω από το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το Blue Star 1 το πλήρωμα του οποίου, σύμφωνα με καταγγελίες στις 5:10 τα ξημερώματα έκοψε τους κάβους και απέπλευσε από την προβλήτα απένατι από τον Αγιο Διονύσιο.
Το συγκεκριμένο πλοίο μόλις αναχωρήσουν τα υπόλοιπα για Κυκλάδες θα δέσει στην προβλήτα Ε1 γτια να φορτώσει οχήματα και επιβάτες και στις 9:00 να αναχωρήσει για το Ηράκλειο Κρήτης. Στις 8:00 είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση του Blue Star Πάτμος για Χίο και Μυτιλήνη και στις 9:00 του Ελεύθεριος Βενιζέλος για τα Χανιά.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού οι ναυτικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και θα γίνει σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ.
Τα φύλλα πορείας
Οι απεργοί της ΠΝΟ μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και άλλους κλάδους εργαζομένων που τους συμπαραστέκονται πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση στις 6μμ στην προβλήτα απέναντι από τον Αγιο Διονύσιο, στο λιμάνι του Πειραιά.
Νωρίτερα σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που έγινε στο πλοίο Blue Star 1 στο σημείο της συγκέντρωσης οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτεργατών αποφάσισαν να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Παράλληλα ζήτησαν από τα πληρώματα να βγούν έξω από τα πλοία.
Η ΠΝΟ αποφάσισε να υπάρχουν από τα ξημερώματα ομάδες περιφρούρησης στους καταπέλτες των πλοίων για να αποτρέψουν τον απόπλου και κάλεσεί σε νέα συγκέντρωση στις 10 σήμερα το πρωί στον Αγιο Διονύσιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα