5 γεύσεις παγωτού για να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έρχεται σιγά σιγά και ξεκινάς και νιώθεις αυτή την ακαταμάχητη δίψα για… παγωτό! Για να μην κολλήσεις πάλι στο βανίλια-σοκολάτα ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο περίεργες γεύσεις στην Αθήνα και όχι μόνο. Πιάσε ένα κουτάλι και φύγαμε!Αναστασία Νικηταρά Σοκολάτα-τσίλι Στο «The Ice Cream Shop» στο Μοναστηράκι, θα βρεις αυτό το μοναδικό συνδυασμό σοκολάτας
με τσίλι. Τη γλυκάδα της σοκολάτας την διαδέχεται το ελαφρύ κάψιμο της πιπεριάς και η μοναδική σωτηρία είναι η επόμενη κουταλιά για να σε δροσίσει. Παγωτό Τσουρέκι Στα «Waffle House» μέσα σε ένα ξεχειλισμένο μεταλλικό μπολ υπάρχει παγωτό με γεύση τσουρέκι. Αν του χρόνου δεν πετύχει το τσουρέκι της μαμάς μπορείς άνετα να πεταχτείς και να σώσεις την κατάσταση.
Προσοχή: Δεν ξέρουμε κατά πόσο πάει την επόμενη μέρα με τον καφέ. Ρυζόγαλο Σαν της μαμάς δεν έχει, αλλά αν το καλοκαίρι το ρυζόγαλο χαλάσει μέσα στο ΚΤΕΛ, το παγωτό με γεύση ρυζόγαλο στη «Παγωτομανία» δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Πασπαλισμένο με μπόλικη κανέλα, κρεμώδες και δροσιστικό θα κάνει ακριβώς τη δουλειά του, και μπορείς να το συνοδέψεις με ένα σορό γεύσεις σιροπιού (θα πρότεινα καραμέλα), toppings και έρχεται και σε χωνάκι. Το ξανασκέφτηκες για της μαμάς ε; Zuppa Inglese Ο τίτλος φαίνεται τροπικός με μία δόση τσαγιού στη πραγματικότητα όμως το Zuppa Inglese είναι μια άκρως κομψή γεύση που συνδυάζει χυμό μανταρινιού, πορτοκαλιού και λεμονιού και κομμάτια από παντεσπάνι με λικέρ τριαντάφυλλο. Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα μετά από μία βόλτα στο κέντρο εφόσον θα το βρεις στο «Mattonella» στο Μοναστηράκι. Pagoseto Όχι, όχι δεν πρόκειται για μία γεύση παγωτού, πρόκειται για ένα ολόκληρο παγωτατζίδικο στη Δημητρίου Τσαλδάρη στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, μπορείς να βρεις τελείως ασυνήθιστες γεύσεις όπως, χταπόδι, καρπούζι με τυρί, τζατζίκι, φραπέ, γαρίδα, κατσικίσιο τυρί με μέλι μέχρι και μαγειρίτσα! Ναι καλά διάβασες! Μαγειρίτσα. Η αλήθεια είναι πώς δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ αλλά μια περιέργεια την έχουμε. Το pagoseto είναι ιδανικό εάν δεν μπορείς να αποφασίσεις αν θες γλυκό ή αλμυρό καθώς τα συνδυάζει όλα! (Αλήθεια, τι σιρόπι βάζεις στη μαγειρίτσα;)Αν αυτές σου φάνηκαν περίεργες θα πρέπει να ξέρεις ότι: Στην Ιαπωνία στο Torimi Café υπάρχει γεύση παπαγάλου και μάλιστα 2 ειδών Cockatiel και Parakeet. Ο ιδιοκτήτης περιέγραψε τη γεύση στο «FoodBeast» «σαν τη στιγμή που κοιμάσαι με το στόμα ανοιχτό και ο παπαγάλος σου ανεβαίνει πάνω σου και βάζει το στόμα του στο πόδι σου». Α ναι καλέ. Στην Αλάσκα θα βρεις το Akutaq μείγμα από ζωικό λίπος, μούρα, ζάχαρη και βραστό ψάρι (yummie!). Στο Λονδίνο, στο κατάστημα The Icecreamists, υπάρχει η γεύση Baby Gaga, και είναι κανονικό παγωτό, μόνο που το γάλα είναι μητρικό από εθελόντριες μαμάδες που δίνουν το γάλα τους για την παρασκευή αυτού του παγωτού. Στην Ιαπωνία, αν σου προσφέρει κάποιoς Basashi Ice, μην το πάρεις γιατί είναι παγωτό με ωμό κρέας αλόγου στο μπλέντερ… Στην Γαλλία στο «Philippe Faur» θα βρεις παγωτό από χαβιάρι, μουστάρδα και μαύρη τρούφα το λεγόμενο foe gras.
Keywords
Αναζητήσεις
παγωτο με γευση ριζογαλο, παγοσετο θεσσαλονικη
Τυχαία Θέματα