Νοσοκομείο Ρίου: Πρωτοποριακή επέμβαση στον προστάτη…

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά διουρηθρική προστατεκτομή με χρήση Thulium Laser στην Μονάδα Ενδοσκοπίας και Λαπαροσκοπικής...
Χειρουργικής της Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.
Πρόκειται για μια νέα ενδοσκοπική μέθοδο η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Πάτρα από τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Ευάγγελο Λιάτσικο και την οποία τίμησε με την παρουσία του
ο Αναπλ. Καθηγητής της Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Αννόβερο Dr. Thomas R. W. Herrmann.
Οι δύο διακεκριμένοι επιστήμονες-μέλη της Πανευρωπαϊκής Ουρολογικής εταιρείας πραγματοποίησαν την καινούργια αυτή χειρουργική μέθοδο σε πέντε ασθενείς με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, παρουσία συναδέλφων τους από νοσοκομείο των Αθηνών αλλά και του εξωτερικού.
Με τη μέθοδο αυτή, η Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική προσθέτει ένα νέο τεχνολογικό όπλο στη φαρέτρα της για την αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη, καθώς οι προστάτες μικρού αλλά και μεσαίου μεγέθους μπορούσαν να αντιμετωπιστούν και με τη χρήση του Green Light laser.
Η νέα αυτή ενδοσκοπική τεχνική όπου το προστατικό αδένωμα αφαιρείται με χρήση Thulium Laser μέσω της ουρήθρας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς υψηλού χειρουργικού κινδύνου, ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή, υπερήλικες, και τέλος σε ευμεγέθη προστατικά αδενώματα για τα οποία το ανοιχτό χειρουργείο αποτελούσε μονόδρομο έως τώρα.
Πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι η ελαχιστοποίηση του χρόνου νοσηλείας, της διεγχειρητικής αλλά και μετεγχειρητικής αιμορραγίας, του μετεγχειρητικού stress και η δυνατότητα εκτομής ιστού για ιστολογική εξέταση.
Keywords
Τυχαία Θέματα