Ti δειχνουν ολες οι τελευταιες δημοσκοπησεις

10:02 25/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στις ευρωεκλογές της Κυριακής καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις του τελευταίου 24ωρου, με διαφορά που κυμαίνεται ...
από 1% (σύμφωνα με το γκάλοπ της GPO) μέχρι το 3,4% (όπως προβλέπει η Alco).

Σε τρεις από τις πέντε δημοσκοπήσεις,
τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή, στη μέτρηση της Public Issue τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η «Ελιά» ενώ η Metron Analysis φέρνει στην τρίτη θέση το «Ποτάμι».

Δείτε αναλυτικά τις δημοσκοπήσεις

Alco για το protothema.gr
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,2% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 20,8%, η οποία παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 1,2% από την αντίστοιχη έρευνα της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται καθαρά η Χρυσή Αυγή που παρουσιάζει ανοδικές τάσεις και φθάνει στο 7,7% και το πιθανό είναι ότι θα καταλήξει με διψήφιο ποσοστό στα αποτελέσματα της Κυριακής. Στην τέταρτη θέση υπάρχει σκληρός διαγκωνισμός ανάμεσα στο Ποτάμι που βρίσκεται στο 5,8% και την Ελιά που φθάνει στο 5,3%. Έπεται το ΚΚΕ που σταθεροποιείται στο 4,8%, ενώ σε καθοδική φάση κινούνται οι ΑΝΕΛ που υποχωρούν στο 3,3%, καθώς και η ΔΗΜΑΡ που συγκεντρώνει 1,8% και βρίσκεται κάτω από τον πήχη του 3% για την εκλογή ευρωβουλευτή.

GPO
Η δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για τα site newsit.gr, iefimerida.gr και newpost.gr διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες, αφού δείχνει τη ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ να έχουν απόσταση μόλις μια μονάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,2%, η ΝΔ 22,2%, τρίτη η Χρυσή Αυγή με 8,5%, η ΕΛΙΑ με το Ποτάμι παίρνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό (7%) ενώ πολύ χαμηλά κινούνται το ΚΚΕ (5,6%), οι ΑΝΕΛ (3,5%) η ΔΗΜΑΡ (2,5%), οι Οικολόγοι Πράσινοι (2%), ο ΛΑΟΣ (1,5%), ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,3%) ενώ οι αναποφάσιστοι 10,3%.

Public Issue
Η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και αφορά εκτίμηση ψήφου δίνει προβάδισμα 2,5% στον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελιά (ΠΑΣΟΚ) με 8,5% και στην κατάταξη ακολουθούν: η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ και το Ποτάμι με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

Τα ποσοστά στην κατηγορία «Λοιπά», με σύνολο 7,5%, κατανέμονται ως εξής: ΛΑΟΣ 1,6%, ΕΠΑΜ 1%, Οικολόγοι Πράσινοι-Πειρατές 0,9%, Γέφυρες-Δημιουργία Ξανά! Θ. Τζήμερος-Δράση Θ. Σκυλακάκης 0,8%, Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες 0,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,5%, Ενωση Κεντρώων 0,5%, Λοιπά 1,4%.

Metron Analysis
Προβάδισμα 3,2 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, πρώτο κόμμα έρχεται το ΣΥΡΙΖΑ με 24,2%, ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 21,0%, το Ποτάμι με 6,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,7%, η Ελιά με 6,5%, το ΚΚΕ με 3,2%, ενώ στο 2,8% είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στο 2,0 η Δημοκρατική Αριστερά και στο 1,3% οι Οικολόγοι Πράσινοι. Στην πρόθεση ψήφου το 4,7% απάντησε «άλλο», το 2,5% θα ρίξει λευκό/άκυρο, το 5,6% απάντησε πως δεν θα ψηφίσει, ενώ το 12,7% είναι αδιευκρίνιστη ψήφος.

Rass
Τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 2,8% έναντι της ΝΔ, δείχενει δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 25,3% των ερωτηθέντων είπαν ΣΥΡΙΖΑ, έναντι ποσοστού 22,5%, που επέλεξαν τη ΝΔ.

Τρίτη στην προτίμηση των ψηφοφόρων ήρθε η Χρυσή Αυγή (9,1%), με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ να έπεται (8,1%). Στο 6,1% καταγράφεται η δυναμική του ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου, σε 5,4% η Ελιά, σε 3,8% οι ΑνΕλ και σε 1,5% η ΔΗΜΑΡ. Ποσοστό 4,6% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απάντησαν ότι προτίθενται να ψηφίσουν άλλο κόμμα, ενώ 9,8% δεν διευκρίνισαν τις προθέσεις τους.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα