10 κομμάτια που πρέπει να έχει η αντρική φοιτητική ντουλάπα

γράφει ο Στέργιος Λίγκας Μέσα σε όλα τα υπόλοιπα που έχεις να μάθεις τώρα που τελείωσες το λύκειο, δεν θα σου έκαναν κακό και μερικές συμβουλές για το πώς να ντύνεσαι πιο "σοβαρά", τώρα που ξεκινάς μία νέα περίοδο της ζωή σου. Κανείς δεν σου λέει να διώξεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου, μπορείς όμως να διώξεις την "παιδιάστικη" αισθητική.
Ένα λαδί (olive) παντελόνι chino. Γνωστό και ως το "μη τζιν παντελόνι" σου. Ναι ξέρω, σε ξεκινάω από τα βαθειά, αλλά είναι
ένα πολύ χρήσιμο κομμάτι για να έχεις στη ντουλάπα σου, προκειμένου να διαθέτεις και κάτι άλλο εκτός από jeans. Ένα σκούρο μπλε τζιν. Φυσικά και μπορείς να συνεχίσεις να φοράς τζιν. Ένα σε μία κάπως σκούρα απόχρωση του μπλε χωρίς πολλά σκισίματα και ξεβάμματα είναι κατάλληλο για όλες σχεδόνν τις περιστάσεις. 2-3 απλά γκρι t-shirts. To t-shirt αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια κάθε αντρικής ντουλάπας, γιατί απλά είναι ένα από τα πιο ευκολοφόρετα ρούχα. Το προτείνω σε ανοιχτό γκρι χρώμα για να μην φαίνεται σα να φοράς ένα απλό φανελάκι. Ένα γκρι, πόλο κοντομάνικο μπλουζάκι. Η επιλογή σου για όταν θες κάτι "καλύτερο" από t-shirt αλλά λιγότερο επίσημο από πουκάμισο. Ξανά σε γκρι χρώμα καθώς ταιριάζει τέλεια σχεδόν με τα πάντα. Ένα γαλάζιο oxford cloth button-down (OCBD) πουκάμισο. Θα υπάρξουν βέβαια και στιγμές όπου θα έχεις να πας κάπου "καλύτερα" και το πουκάμισο θα είναι η πιο σωστή επιλογή. Προτείνω το συγκεκριμένο είδος και χρώμα καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις κάτι με το οποίο να μην ταιριάζει. Ένα navy ή γκρι πουλόβερ. Ιδιαίτερα χρήσιμο για να σε κρατήσει ζεστό όταν αρχίσουν τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου αλλά και κάτω από μπουφάν ή χοντρές ζακέτες το χειμώνα. Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο (βαμβάκι ή κάποιο είδος μαλλιού) είναι στη δική σου ευχέρεια. Ένα μονόχρωμα φούτερ (hoodie). Ένα από τα πιο κλασικά φοιτητικά ρούχα, αλλά και από τα πιο άνετα που μπορείς να φορέσεις. Είναι η ιδανική λύση για όταν δεν θέλεις να πολυσκεφτείς τι θα φορέσεις για μάθημα στη σχολή. Είτε με φερμουάρ είτε χωρίς το ίδιο είναι. Ένα ζευγάρι παπούτσια για κάθε μέρα. Η εύκολη επιλογή για μάθημα στη σχολή ή μία βόλτα στην πόλη σου, χωρίς να είναι τα χοντροκομμένα αθλητικά που είχες στο λύκειο. Φαντάζομαι οι περισσότεροι θα διαλέξετε κάποιο sneaker, αλλά δεν χάνετε και τίποτα να σκεφτείτε και κάτι παρόμοιο με τα desert boots της Clarks. Ένα ζευγάρι μποτάκια. Απαραίτητες αν ζείτε κάπου με πολύ κρύο ή βροχή (Γιάννενα state of mind). Να ξεκαθαρίσω ότι μιλάω για κανονικά, δερμάτινα μποτάκια και όχι ψηλά sneakers. Μία τσάντα για τη σχολή. Δεν είναι ότι η τσάντα του σχολείου δεν κάνει και για τη σχολή, απλά ίσως να παραείναι "εφηβική". Ένα απλό backpack ή μία τσάντα τύπου ταχυδρόμου είναι οι καλύτερες επιλογές.Αυτά από εμένα, καλή ακαδημαϊκή χρονιά σε όσους ξεκινάνε τη φοίτησή τους σε κάποια σχολή και το κεφάλι ψηλά για όσους σκέφτονται να ξαναδώσουν. Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με ρούχα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω mail.
Keywords
Τυχαία Θέματα