Οι COLDPLAY στην Αθήνα: Η μεγαλύτερη συναυλία του 2024!

12:01 6/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Στις 8 & 9 Ιουνίου 2024, οι COLDPLAY θα πραγματοποιήσουν μεγάλη συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στο πλαίσιο της περιοδείας τους με τίτλο: “Music of the Spheres World Tour”. Οι άλλοι σταθμοί της περιοδείας είναι

το Δουβλίνο, η Ρώμη, το Βουκουρέστι, η Λυών, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ, το Ελσίνκι και η Βιέννη.

Τα εισιτήρια της πρώτης συναυλίας, σε Αθήνα και Βουδαπέστη, εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα το συγκρότημα να ανακοινώνει μέσω twitter πως: «Λόγω της πρωτοφανούς ζήτησης στην προπώληση, μόλις προστέθηκαν δεύτερες συναυλίες στην Αθήνα (9 Ιουνίου 2024) και Βουδαπέστη (18 Ιουνίου 2024). Η προπώληση έχει ήδη  εκινήσει», ωστόσο, πλέον και η δεύτερη συναυλία είναι sold out!

Οι COLDPLAY είναι βρετανικό ροκ συγκρότημα, που ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1996. Ιδρυτές είναι οι Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berrymman και Will Champion, οι οποίοι γνωρίστηκαν ως φοιτητές στο University College της βρετανικής πρωτεύουσας και αρχικά σχεδίαζαν ένα συγκρότημα με το όνομα Pectoralz. Ένα χρόνο μετά μετονομάστηκαν σε StarFish.

Οι COLDPLAY κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single το 1999, με τίτλο “Brothers and sisters”. Την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί η πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλεια με τίτλο “Parachutes”. Toν Αύγουστο του 2002 κυκλοφορεί το “A Rush of Blood to the head”, το οποίο προώθησαν σε μεγάλη περιοδεία από τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς ως τον Σεπτέμβριο της επόμενης.

Άλλες δουλειές τους είναι το live DVD και CD, “Live 2003” στο Hordern Pavilion της Αυστραλίας, το Χ & Υ (2005), που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη και έγινε το δημοφιλέστερο άλμπουμ της χρονιάς, με περισσότερες από 8 εκ. πωλήσεις παγκοσμίως. Το 2006 ξεκινούν να δουλεύουν το “Viva la Vida or Death and All His Friends”, που αποτελεί το 4ο άλμπουμ τους, το οποίο δύο χρόνια μετά κατέκτησε την κορυφή των Charts σε ΗΠΑ και Βρετανία.

Το 2011 κυκλοφόρησε το “Mylo Xyloto”, για το οποίο ο Martin ανέφερε σε συνέντευξη στο BBC Radio για την εν λόγω δουλεια: “Μιλάνε για αγάπη, εθισμό, OCD, διαφυγή και δουλειά σε κάποιον που δεν σας αρέσει”. Τα επόμενα χρόνια, κυκλοφόρησαν τα αλμπουμ: Ghost Stories (2014), το A Head Full Of Dreams (2015) και το Everyday Life (2019), το οποίο κυκλοφόρησε έπειτα από μικρή παύση. Κατά την διάρκεια της παύσης τους έγραψαν τραγούδια για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα έσοδα δόθηκαν στην οργάνωση “Global Citizen”.

Η ιστορία του γκρουπ, καθώς και η προπώληση των εισιτηρίων, δείχνουν πως μάλλον θα είναι η μεγαλύτερη συναυλία του επόμενου καλοκαιριού στην Αθήνα!

Keywords
Αναζητήσεις
oi-coldplay-stin-athina-i-megalyteri-synavlia-tou-2024.htm
Τυχαία Θέματα