Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών: Συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους!

11:02 6/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η Εθνική Ομάδα Πόλο κέρδισε άλλο ένα μετάλλιο, αργυρό, σε διεθνές τουρνουά, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στην Φουκουόκα, ενώ εξασφάλισε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, πήρε την άτυπη ρεβάνς από την Σερβία στον ημιτελικό και προκρίθηκε στον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Ουγγαρία στην διαδικασία των πέναλτι, με σκορ 14-13.

Μετά

την λήξη του αγώνα, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε: “Οφείλω μια συγγνώμη στα παιδιά. Έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου, σε μια φάση που θα έκρινε τον τελικό, που πήρα τάιμ άουτ στο τέλος. Ήμασταν δύο με έναν μπροστά για να βάλουμε γκολ. Ήταν η χειρότερη φάσης της ζωής μου, στην πιο σπουδαία στιγμή της ομάδας, ζητάω συγγνώμη από τα παιδιά και από τον κόσμο. Έχουμε προσδοκίες, το πιστέψαμε, ίσως να το αξίζαμε. Χάσαμε στο τελευταίο λεπτό μια κλασική ευκαιρία για να βάλουμε γκολ και να περάσουμε μπροστά και μετά πήρα το λάθος τάιμ άουτ, που μας χάλασε το momentum”. Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, Γιάννης Φουντούλης είπε για τη δήλωση του προπονητή του: “Όλοι μαζί κερδίζουμε, όλοι μαζί χάνουμε. Εδώ δεν βρίσκεται κάποιος για να πάρει την ευθύνη πάνω του. Ο Θόδωρος μπορεί να ένιωσε έτσι. Όταν οι παλμοί είναι στο μάξιμουμ στην τελευταία φάση, τα πάντα μπορούν να γίνουν. Δεν ψάχνουμε να δούμε τι μπορεί να έγινε στο τέλος. Είχαμε ένα ολόκληρο παιχνίδι να πάρουμε την νίκη”.

Η ελληνική αποστολή προσγειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, όπου – παρά το προχωρημένο της ώρας – έτυχε θριαμβευτικής υποδοχής από συγγενείς, φίλους, εκατοντάδες κόσμου, από την πλευρά της Πολιτείας, παραβρέθηκαν ο Γιάννης Βρούτσης, αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού και ο Γιώργος Μαυρωτάς, γενικός γραμματέας Αθλητισμού. Κατά την άφιξη της ομάδας, ο Θοδωρής Βλάχος είπε για την “συγγνώμη”: “Ένιωσα πως έπρεπε να βγω μπροστά για να απαλύνω τις ευθύνες για τους παίκτες, για αυτό ζήτησα συγγνώμη από τα παιδιά και τον κόσμο για την επίμαχη φάση”, ενώ ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς δήλωσε: “Μαζί χάνουμε, μαζί κερδίζουμε. Ήταν παλικαρίσιο αυτό που έκανε ο προπονητής. Πετύχαμε κάτι που δεν  έχει πετύχει ξανά η Εθνική πόλο στο παρελθόν. Ήταν γλυκόπικρη η γεύση που μας, αλλά δεν σημαίνει πως μειώνει αυτό την επιτυχία μας στη διοργάνωση. Έρχονται πολλές άλλες διοργανώσεις μέσα στο 2024 και ίσως να είμαστε πιο έτοιμοι και σίγουρα πιο πεισμωμένοι”.

Πλέον η Εθνική Ομάδα πόλο έχει μπροστά της το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Γαλλία το επόμενο καλοκαίρι, καθώς και ένα μέλλον που φαίνεται λαμπρό και αισιόδοξο!

Keywords
Αναζητήσεις
ethniki-omada-polo-andron-synechizei-na-mas-kanei-yperifanous.htm
Τυχαία Θέματα