Ο ΟΚΑΑ συνεχίζει να παραχωρεί χώρο στο «Χαμόγελο Του Παιδιού»

15:43 2/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ Α.Ε.) ανανέωσε την παραχώρηση στο «Χαμόγελο του Παιδιού» του χώρου, που από το 2015 λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού, για την αποθήκευση, συντήρηση και διαλογή τροφίμων, τα οποία στην συνέχεια διανέμονται στα Κέντρα Στήριξης και στα Σπίτια του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ, Απόστολος Αποστολάκος, υπέγραψε την ανανέωση της παραχώρησης επισημαίνοντας ότι ο Οργανισμός, στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης των εταιριών που υπάγονται

στο Υπερταμείο, ενισχύει φορείς που στηρίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Ο παραχωρηθείς χώρος, επιφανείας 300 τ.μ., πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή αποθήκευση φρούτων, λαχανικών και λοιπών ειδών διατροφής και είναι, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΚΑΑ, ένας κρίκος στην αλυσίδα προσφοράς του Οργανισμού σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών γενικότερα, για την αξία της τροφής και του τρόπου με τον οποίο πρέπει να την αντιμετωπίζουμε.

Ο Α. Αποστολάκος υπενθύμισε μία άλλη δράση του Οργανισμού, στο ίδιο πλαίσιο, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Healthy Habits» όπου μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενημερώνονται για την υγιεινή, μεσογειακή διατροφή και την αναγκαιότητα μη σπατάλης των τροφίμων.

Επιπρόσθετα επισήμανε ότι έχουμε ευθύνη απέναντι στους μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων να τους εκπαιδεύσουμε:

Να εκτιμούν την τροφή,Να σέβονται το περιβάλλον,Να μειώσουν την σπατάλη τροφής.

Και τέλος, να τους αναδείξουμε τον ρόλο των ελληνικών, υγιεινών, φρέσκων τροφίμων, στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.

Keywords
Αναζητήσεις
o-okaa-synechizei-na-parachorei-choro-sto-chamogelo-tou-paidiou.htm
Τυχαία Θέματα