Ο ΓΓ του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας ώστε να πιέσει για κατάπαυση πυρός

15:37 23/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Τουλάχιστον 32.142 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 74.412 τραυματιστεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, από την 7η Οκτωβρίου, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Το τελευταίο 24ωρο σκοτώθηκαν 72 Παλαιστίνιοι και 144 τραυματίστηκαν, πρόσθεσε το υπουργείο σε μια ανακοίνωση.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Αντόνιο Γκουτέρες, επισκέπτεται το Σάββατο τα σύνορα της Αιγύπτου

με τη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να πιέσει για κατάπαυση πυρός. Επισημαίνεται πως ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για το μέγεθος της καταστροφής που θα προκαλέσει χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα (νότια Λωρίδα της Γάζας), ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι το Ισραήλ κινδυνεύει με περαιτέρω παγκόσμια απομόνωση εάν επιτεθεί.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω ως προς την απόφαση του για χερσαία επίθεση στη Ράφα, ακόμα και αν δεν έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ. Ο Νετανιάχου υποστηρίζει πως η επίθεση είναι «μονόδρομος» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οργάνωση της Χαμάς.

Keywords
Αναζητήσεις
o-ng-tou-oie-sti-lorida-tis-gazas-oste-na-piesei-gia-katapafsi-pyros.htm
Τυχαία Θέματα