Η Masdar των ΗΑΕ εξαγόρασε το 50% της Terra-Gen στις ΗΠΑ

13:48 23/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η κρατική εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξαγόρασε το 50% της αμερικανικής εταιρείας ανεξάρτητου παραγωγού ενέργειας (IPP) Terra-Gen από την Energy Capital Partners, με τη χώρα να κάνει ακόμα πιο έντονη την παρουσία της στις ΗΠΑ στον τομέα Ανανεώσιμών Πηγών Ενέργειας.

Η

συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024. Μετά την εξαγορά, η Igneo Infrastructure Partners (IPP) θα διατηρήσει το υφιστάμενο μερίδιο 50% στην εταιρεία. Μέχρι τώρα, η Terra-Gen λειτουργεί περίπου 2,4 4GW ηλιακών και αιολικών έργων και 5,1GWh εγκαταστάσεων αποθήκευσης ενέργειας σε 32 τοποθεσίες στις ΗΠΑ, κυρίως στην Καλιφόρνια και το Τέξας.

Η Masdar επένδυσε για πρώτη φορά στην αγορά των ΗΠΑ το 2019, διαθέτοντας ηλιακά και αιολικά έργα κοινής ωφέλειας με δυναμικότητα παραγωγής άνω των 1,4GW.

Η αγορά των ΗΠΑ θα «διαδραματίσει σημαντικό ρόλο» στο σχέδιο της Masdar για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου χαρτοφυλακίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τουλάχιστον 100GW έως το 2030.

Η Masdar δείχνει να υλοποιεί το σχέδιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να καταστούν σημαντικός «παίκτης» σε παγκόσμιο επίπεδο στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη δράση για το κλίμα. Η εταιρεία έχει αναπτύξει έργα σε περισσότερες από 40 χώρες σε έξι ηπείρους και έχει επενδύσει ή δεσμευτεί να επενδύσει σε όλο τον κόσμο έργα που η αξία τους ξεπερνά τα 30 δισ. δολάρια.

Keywords
Αναζητήσεις
i-masdar-ton-iae-exagorase-to-50-tis-terra-gen-stis-ipa.htm
Τυχαία Θέματα