Υπ. Εσωτερικών: Η ΕΕ μπορεί να εξοικονομεί 64,2 δισ. ετησίως βελτιώνοντας τις διοικητικές επιδόσεις

13:12 23/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών, Δημήτρης Κιρμικίρογλου, επισήμανε σε τοποθέτηση του  ότι τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν να εξοικονομούν 64,2 δισ. ευρώ ετησίως με τη βελτίωση των διοικητικών τους επιδόσεων.

Συγκεκριμένα, στο 5ο συνέδριο που πραγματοποίησε το Energizing Greece στα Χανιά με θέμα η «Κρήτη: Κορυφαίος προορισμός στην Ευρώπη», ο Δ. Κιρμικίρογλου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η βελτίωση των διοικητικών επιδόσεων θα μπορούσε να αποφέρει εξοικονομήσεις

δισεκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση για τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις της ΕΕ. Τα κράτη-μέλη θα μπορούσαν να εξοικονομούν 64,2 δισ. ευρώ ετησίως με τη βελτίωση των διοικητικών τους επιδόσεων».

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κράτη διεθνώς απαντούν στην εθνική στόχευση για μια ανθεκτική, σύγχρονη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, όπως έχει τεθεί ως κεντρική μεταρρυθμιστική προτεραιότητα από την ελληνική κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα υπήρξε πρωτεργάτης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγών διοικητικών στελεχών PACE, του οποίου βασικός στόχος είναι η διασυνοριακή ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή κοινότητα ικανών και εξειδικευμένων δημοσίων υπαλλήλων.

Η Ελλάδα θεσμοθέτησε επίσης το Ενιαίο Πλαίσιο Δεξιοτήτων με έμφαση στις δεξιότητες των δημόσιων υπαλλήλων, τις οποίες συνδέει πλέον με την αξιολόγηση, τη στοχοθεσία, την καινοτομία και το νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων και Υπηρεσιακών Γραμματέων.

Υλοποιούμε ένα σημαντικό έργο, επίσης, το Workforce Planning με χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη στελέχωση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Η τεχνητή νοημοσύνη και η χρήση της είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο που μας απασχολεί και σχεδιάζουμε μία πολύπλευρη συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού για τις επιπτώσεις που θα έχει στο ανθρώπινο δυναμικό».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη θεσμοθέτηση του bonus για όλη τη δημόσια διοίκηση επισημαίνοντας ότι «θέλουμε να αυξήσουμε την παραγωγικότητα των δημοσίων υπαλλήλων επιβραβεύοντας τους άξιους με χρηματικά και μη χρηματικά κίνητρα».

Keywords
Αναζητήσεις
yp-esoterikon-i-ee-borei-na-exoikonomei-642-dis-etisios-veltionontas-tis-dioikitikes-epidoseis.htm
Τυχαία Θέματα