Ντιέγκο Μαρτίνεθ: Όσα δεν ξέρετε για τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού

11:30 2/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ένα νέο ξεκίνημα επιθυμεί να κάνει ο Ολυμπιακός με την πρόσληψη του Ισπανού Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην άκρη του πάγκου, ο οποίος παρουσιάστηκε επίσημα την Τρίτη 27 Ιουνίου

Ο νέος τεχνικός των Πειραιωτών γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1980 και είναι πτυχιούχος του τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου της Γρανάδα, από το 2001 ως το 2006, ενώ ταυτόχρονα ήταν προπονητής των ομάδων Ιμπέριο

Αλμπολότε και Αρένας ντε Αρμίγια. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ υπήρξε και ποδοσφαιριστής από το 1990 ως το 2000 σε Θέλτα Βίγκο και Κάδιθ, ενώ αποσύρθηκε σε ηλικία μόλις 20 ετών για να ασχοληθεί με την προπονητική. 

Από το 2007 ως το 2009 ήταν προπονητής της Μόντριλ. Έπειτα, υπήρξε προπονητής στην Σεβίλλη Γ’ και την ομάδα νέων, την οποία οδήγησε στο πρωτάθλημα. Το 2014 “ανέβηκε” στην πρώτη ομάδα και ως μέλος του προπονητικού επιτελείου του Ουνάι Έμερι κατέκτησε το Europa League . Την ίδια χρονιά προβιβάστηκε στην Β΄ ομάδα, την οποία βοήθησε να παραμείνει και στη συνέχει να “ανέβει” στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Το 2017 ήταν προπονητής της Οσασούνα, το 2018 της Γρανάδα – όπου αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της δεύτερης κατηγορίας, ενώ την χρονιά 2019 – 2020 εξασφάλισε έξοδο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και την επόμενη έφτασε την ομάδα ως τα προημιτελικά του Europa League. To 2022 προπόνησε για 27 παιχνίδια την Εσπανιόλ. Από τους Καταλανούς έφυγε τον Απρίλιο του 2023.

Τα λόγια του αποδεικνύουν τι ομάδα επιθυμεί να δημιουργήσει: “Πρέπει να παίζουμε πάντα για τη νίκη και να εκμεταλλευόμαστε στο μάξιμουμ τις αρετές και τις ικανότητες των παικτών μας. Πρέπει να είμαστε μία ομάδα γρήγορη και προσεκτική, με ενέργεια, ένταση, με ποιότητα για να κερδίζει τα παιχνίδια και φυσικά να ανταποκριθούμε στις διαφορές που υπάρχουν σε κάθε διοργάνωση. Μιλάμε για το στιλ του παιχνιδιού. Για να κερδίζεις όμως χρειάζεται να χρησιμοποιείς πολλά στιλ παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός καθώς είναι νικητής, πρέπει να κάνει τα πάντα για να κερδίζει. Είναι πολλά και διαφορετικά τα σενάρια τα οποία θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε, αλλά το σημαντικό είναι να είμαστε ομάδα και να είμαστε έξυπνη ομάδα”. Απομένει να δούμε τι θα δείξει στην ομάδα του λιμανιού.

Keywords
Αναζητήσεις
ntiegko-martineth-osa-den-xerete-gia-ton-neo-proponiti-tou-olybiakou.htm
Τυχαία Θέματα