Δημήτρης Παπαστεργίου: Από το e-Trikala στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

11:02 2/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ένα από τα πρόσωπα του νέου υπουργικού συμβουλίου που κίνησαν το ενδιαφέρον και αποτέλεσαν έκπληξη, είναι ο Δημήτρης Παπαστεργίου. Η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερη, όχι μόνο επειδή αποτελεί ένα νέο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή, αλλά και για τον λόγο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αναθέσει στον πρώην δήμαρχο Τρικκαίων και εξωκοινοβουλευτικό παράγοντα το νευραλγικής σημασίας Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ποιος είναι ο Δημήτρης Παπαστεργίου

Ο 50 ετών σήμερα πρώην δήμαρχος της πόλης- προτύπου των Τρικάλων, είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός

και μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, πτυχιούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με εντυπωσιακή επαγγελματική πορεία και εμπειρία. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα Τρίκαλα, πόλη στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε και εξελέγη δήμαρχος το 2014, ενώ επανεξελέγη το 2019. Από την ίδια χρονιά, ασκούσε επίσης καθήκοντα προέδρου στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, μην ξεφεύγοντας από την οικογενειακή παράδοση, δεδομένου πως ο πατέρας του είχε διατελέσει κι εκείνος δήμαρχος. 

Οι περισσότεροι Έλληνες σίγουρα δεν αναγνωρίζουν το πρόσωπο του Δημήτρη Παπαστεργίου, ωστόσο έχουν σίγουρα ακούσει για τον «δήμαρχο που έφερε λεωφορεία χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα» και τον «δήμαρχο που έκανε τα Τρίκαλα την πιο «έξυπνη» πόλη στην Ελλάδα». Με λίγα λόγια, η συμβολή του στην ανάδειξη και εξέλιξη της πόλης των Τρικάλων και οι καινοτομίες τις οποίες εισήγαγε στη θεσσαλική πόλη ήταν καθοριστικές προκειμένου να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω, αναλαμβάνοντας το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ωστόσο, η σύγκριση και η… αναμέτρηση με τον προκάτοχό του Κυριάκο Πιερρακάκη θα είναι αναπόφευκτη, καθώς ο τελευταίος είχε φέρει εις πέρας ένα από τα πλέον απαιτητικά υπουργεία, δημιουργώντας- ουσιαστικά- ένα ολοκαίνουριο ψηφιακό κράτος. Συνεπώς, η ανάδειξη του Παπαστεργίου σε «νέο Πιερρακάκη», αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο, αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, την απλοποίηση δηλαδή και ψηφιοποίηση του ελληνικού δημοσίου. 

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, είναι παντρεμένος με την Πολιτικό Μηχανικό Σούλα Μπράκη, με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά. Υιοθετώντας ο ίδιος έναν βιώσιμο και «πράσινο» τρόπο ζωής, μετακινείται με ποδήλατο, επειδή είναι «τρόπος ζωής», ενώ αγαπά τα ΜΜΕ και κυρίως το ραδιόφωνο, με το οποίο έχει ασχοληθεί ως ραδιοερασιτέχνης, ενώ όσο σπούδαζε στο Πολυτεχνείο ασχολούνταν και με τον σταθμό «Hot Mix» στα Τρίκαλα.

Keywords
Αναζητήσεις
dimitris-papastergiou-apo-to-e-trikala-sto-ypourgeio-psifiakis-diakyvernisis.htm
Τυχαία Θέματα