Νικόλας Χαραλάμπους: “Τα υδροπλάνα της Hellenic Seaplanes υπόσχονται άνετες και ασφαλείς πτήσεις”

12:29 4/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Hellenic Seaplanes του Νικόλα Χαραλάμπους έχει επενδύσει σε 20 υδατοδρόμια, κατασκευάζοντας τις χερσαίες και υδάτινες εγκαταστάσεις τους, αλλά και τις υποστηρικτικές υποδομές των υδροπλάνων της. Στα προσεχή σχέδιά είναι η δημιουργία ακόμα 70 υδατοδρομίων σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο να ενωθεί η ενδοχώρα με τις παραθαλάσσιες, τις παραλίμνιες περιοχές και τα χιλιάδες μικρά και μεγάλα νησιά της Ελλάδας, όπως μας εκμυστηρεύεται ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Χαραλάμπους.

Διαβάστε

εδώ την Business Voice

Business Voice:  Στις 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήσατε την πρώτη σας δοκιμαστική πτήση. Είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα;

Νικόλας Χαραλάμπους: Βλέπουμε το μέλλον της Hellenic Seaplanes και του κλάδου των υδροπλάνων με μεγάλη αισιοδοξία. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πλούσια ακτογραμμή, χιλιάδες νησιά και τα υδροπλάνα αποτελούν μια εξαιρετική λύση για τη σύνδεση τους με την ηπειρωτική χώρα.

Οι πρώτες πιλοτικές πτήσεις μας που σήμαναν και την επανεμφάνιση των εμπορικών υδροπλάνων στην Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια έδωσαν χρήσιμα συμπεράσματα για την εκκίνηση των πτήσεων μας τους προσεχείς μήνες.

Η πτήση από το αεροδρόμιο των Μεγάρων προς το υδάτινο πεδίο, στο λιμάνι Λαυρίου είναι μία απόδειξη της ικανότητας των αμφίβιων αεροσκαφών, να πετούν από τη γη προς τη θάλασσα και το αντίστροφο, ενώ το εν λόγω δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε μέσα σε μόλις 18 λεπτά πτήσης, αποδεικνύοντας την ταχύτητα ταξιδιού των υδροπλάνων. Οι επιβάτες στις δοκιμαστικής φύσεως πτήσεις είχαν να πουν τα καλύτερα για την άνεση του υδροπλάνου και της καμπίνας επιβατών και το πλεονέκτημα να απολαμβάνουν τη μοναδική θέα της Αθηναϊκής Ριβιέρας από τα ατομικά παράθυρα του αεροσκάφους, στοιχεία που παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη γενικότερη εμπειρία ταξιδιού του επιβάτη.

Οι πιλοτικές πτήσεις πραγματοποιούνται για να εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα, για να έρχεται το κοινό πιο κοντά με τα υδροπλάνα, θέλοντας ως εταιρεία να προσφέρουμε στους ταξιδιώτες μας μια γρήγορη, ασφαλή, άνετη και έμπιστη επιλογή μετακίνησης.

Business Voice: Πόσα υδροπλάνα υπολογίζετε να έχετε στην κατοχή σας για την άρτια εκτέλεση των υπηρεσιών σας;

Νικόλας Χαραλάμπους: Στα άμεσα σχέδια της Hellenic Seaplanes είναι η προσθήκη στο στόλο αεροσκαφών μας ακόμα δύο υδροπλάνων, χωρητικότητας 19 θέσεων, που θα καλύψουν τις ανάγκες των επιβατών στα πρώτα δίκτυα υδατοδρομίων μας τόσο για τουριστικούς όσο και για άλλους σκοπούς.

Αναλόγως της εμπορικότητας, της ζήτησης των δρομολογίων και την πορεία ανάπτυξης και υλοποίησης των υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, δρομολογούμε την άφιξη και άλλων υπερσύγχρονων αεροσκαφών με σκοπό να έχουμε ως αεροπορική εταιρεία το μεγαλύτερο στόλο υδροπλάνων στην Ευρώπη.

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Business Voice: Πότε ξεκινούν οι πτήσεις;

Νικόλας Χαραλάμπους: Η Hellenic Seaplanes «ανοίγει φτερά», αρχής γενομένης της τουριστικής σεζόν που ξεκινάει σε λίγους μήνες, προσφέροντας στο επιβατικό κοινό της προγραμματισμένες-οργανωμένες πτήσεις, εναέριες περιηγήσεις τουριστικού περιεχομένου με χαμηλές πτήσεις πάνω από αξιοθέατα καθώς και ιδιωτικές πτήσεις με ναύλωση του υδροπλάνου για ταξίδια προς το συνεργαζόμενο δίκτυο υδατοδρομίων, υδάτινων πεδίων και αεροδρομίων μας.

Δρομολογούμε το πλάνο μας για πτήσεις από το υδατοδρόμιο στο λιμάνι της Κέρκυρας έως και το τέλος του έτους, ενώ στη συνέχεια και αναλόγως τη φάση ετοιμότητας των επόμενων κατά σειρά υδατοδρομίων θα προχωρήσουμε σε πιλοτικές πτήσεις σε κάθε νέο προορισμό που θα φιλοξενήσει την υποδομή, με βλέμμα την αξιοποίησή του σε ετήσια βάση και εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, βάζοντας πρώτη την ασφάλεια των επιβατών.

Business Voice: Ποια είναι η αντιμετώπιση του κράτους στα υδροπλάνα;

Νικόλας Χαραλάμπους: Η κυβέρνηση υποστηρίζει την ανάπτυξη των υδροπλάνων στην Ελλάδα και έχει σταθεί αρωγός ώστε το προτζεκτ να πάρει σάρκα και οστά και να έχει γερές βάσεις για την ανάπτυξή του. Έχει σταθεί έμπρακτα δίπλα στον κλάδο μας και κόντρα στις «παιδικές ασθένειες» που δημιουργούνται όταν ένα επιχειρησιακό εγχείρημα είναι νέο και δεν υπάρχει υπόβαθρο, απλοποιώντας διαδικασίες για τη διευκόλυνση της ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων.

Αν και ζητήματα προς επίλυση παραμένουν ανοικτά, το κράτος πιστεύει ότι τα υδροπλάνα μπορούν να προσφέρουν ως συμπληρωματικό μέσο καίριες λύσεις σε θέματα γρήγορης μεταφοράς ντόπιων και τουριστών που δεν έχουν λυθεί με τους υφιστάμενους τρόπους μετακίνησης ενώ μπορούν να δώσουν αέρα ανανέωσης και καινοτομίας στο εθνικό τουριστικό προϊόν.

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Business Voice: Τι περιλαμβάνουν τα επιχειρηματικά σας σχέδια;

Νικόλας Χαραλάμπους: Εκτός από την πτητική λειτουργία υδροπλάνων, η Hellenic Seaplanes δραστηριοποιείται στην αδειοδότηση και κατασκευή υδατοδρομίων αλλά και δημιουργία υδάτινων πεδίων, σταθμών εξυπηρέτησης επιβατών υδροπλάνων σε λιμάνια στην Ελλάδα.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει ένα δίκτυο άνω των 100 υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα, τα οποία θα συνδέουν μεταξύ τους λιμάνια, αεροδρόμια και λίμνες της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα mega project που φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο δίκτυο υδατοδρομίων στην Ευρώπη και στον κόσμο που φέρνει επενδύσεις άνω των 300 εκατ. ευρώ στην πενταετία, μέσω της κατασκευής των υδατοδρομίων (άνω των 50 εκατ. ευρώ) και δημιουργίας στόλου αεροσκαφών.

Η λειτουργία των υδατοδρομίων φιλοδοξεί να κάνει την Ελλάδα πυλώνα επενδύσεων, με την δημιουργία 2.000 άμεσων και 5.000 έμμεσων θέσεων εργασίας, να «ξαναγράψει» τον χάρτη των μεταφορών στην χώρα μας και στην πλήρη ανάπτυξή του να δώσει στην ελληνική οικονομία πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Η αδειοδότηση και κατασκευή των υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων που έχουμε αναλάβει βρίσκεται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης και ωριμότητας. Μέσω των θυγατρικών μας εταιρειών έχουμε συμμετάσχει στην ίδρυση και απόκτηση άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου Πάτρας, με τη Σκύρο να είναι η επόμενη με ολοκληρωμένο υδατοδρόμιο και ακολουθούν την ίδια πορεία οι Τήνος, Σκόπελος, Αλόννησος, Πάτμος, Καλαμάτα και Κυλλήνη.

Παράλληλα έχουμε εξασφαλίσει την άδεια ίδρυσης των υποδομών σε Βόλο, Κύμη, Αλιβέρι και Αιδηψό προχωρώντας τις διαδικασίες για άλλους 64 προορισμούς που θα αποκτήσουν υδατοδρόμια ή υδάτινα πεδία ενώ στο χαρτοφυλάκιό μας συνεχώς προστίθενται νέοι δήμοι και λιμενικά ταμεία που επιθυμούν να αποκτήσουν υδατοδρόμια και υδάτινα πεδία ώστε να φιλοξενήσουν στα λιμάνια τους τα υδροπλάνα. 

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Business Voice: Ποιο είναι το επιχειρηματικό σας πλάνο;

Νικόλας Χαραλάμπους: Το επιχειρηματικό μας πλάνο βασίζεται στους κάτωθι τρεις πυλώνες:

Πυλώνας 1: Της ανάπτυξης ενός δικτύου δρομολογίων και υποδομών (υδατοδρόμια και υδάτινα πεδία) που να ενώνει τη νησιωτική με την ηπειρωτική χώρα, πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι με υδροπλάνα

Πυλώνας 2: Της προσφοράς ανταγωνιστικών τιμών προς το επιβατικό κοινό που προσθέτουν αξία στην επιλογή του να πετάξει με υδροπλάνα

Πυλώνας 3: Της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών αερομεταφοράς ακολουθώντας αυστηρά τα πρότυπα ασφάλειας, όντας πλήρως εναρμονισμένοι με το ισχύον νομικό πλαίσιο που διέπει τα υδατοδρόμια και τα υδροπλάνα. 

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Business Voice: Σε ποιους απευθύνεται η Hellenic Seaplanes;

Νικόλας Χαραλάμπους: Η Hellenic Seaplanes πιστεύει ότι τα υδροπλάνα της μπορούν να προσφέρουν μια μοναδική και ελκυστική επιλογή μεταφοράς για ένα ευρύ φάσμα επιβατών. Οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν για την τακτική ή ιδιωτική αερομεταφορά τους τα υδροπλάνα είναι αυτοί που αναζητούν μια γρήγορη και άνετη αερομεταφορά, όπως επιβάτες που κάνουν συχνά ταξίδια για επαγγελματικό σκοπό ή που θέλουν να μειώσουν το χρόνο ταξιδιού τους, είτε ταξιδεύουν μόνοι είτε με παρέα ή την οικογένειά τους, σε σχέση με το αν επέλεγαν άλλον τρόπο μεταφοράς και που επιθυμούν έναν εναλλακτικό και πιο βιώσιμο τρόπο μετακίνησης.

Στο κοινό στόχευσης της εταιρείας μας είναι επίσης και οι επιβάτες που δίνουν βάρος στην περιήγηση τουριστικού χαρακτήρα σε έναν προορισμό και θέλουν να απολαύσουν τη θέα της Ελλάδας από ψηλά. Τα υδροπλάνα προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία ταξιδιού, καθώς παρέχουν στους επιβάτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν πολλαπλά αξιοθέατα μέσα σε 35-40 λεπτά, από χαμηλές πτήσεις που δίνουν πανοραμική άποψη στον επιβάτη.

Για αυτό το λόγο ο επιβάτης κρουαζιέρας που παραμένει σε ένα λιμάνι για λίγες ώρες αποτελεί για εμάς ένας ακόμα σημαντικός στόχος καθώς η κρουαζιέρα με τα υδροπλάνα είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα και μπορούν να του προσφέρουν το κάτι διαφορετικό, που το συναντάς σε ελάχιστα λιμάνια της Ευρώπης.

Keywords
Αναζητήσεις
nikolas-charalabous-ta-ydroplana-pou-yposchontai-anetes-kai-asfaleis-ptiseis.htm
Τυχαία Θέματα