Αγρότες: Αποκλεισμός της Εθνικής στον κόμβο Μουδανιών-Πάνε Θεσσαλονίκη με τρακτέρ

12:14 4/2/2024 - Πηγή: Reporter

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και την Κυριακή (4/2) προχωρούν σε πολύωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Νέων Μουδανιών- Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα, μαζί με ελαιοπαραγωγούς και κτηνοτρόφους, μην έχοντας ικανοποιηθεί από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο αποκλεισμός ξεκίνησε στις 10 το πρωί και θα λήξει μετά τις 20.00.

Μάλιστα, για αύριο Δευτέρα (5/2), οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Χαλκιδική, οι οποίοι έχουν

στήσει μπλόκο στον κόμβο της Γαλάτιστας, τονίζουν ότι σε συνεννόηση με την αστυνομία έχουν ήδη «κλειδώσει» την κάθοδό τους με τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη και με προορισμό το κτίριο του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, όπου θέλουν επιδώσουν το ψήφισμα των διεκδικήσεών τους.

Τα αιτήματα των αγροτών Χαλκιδικής είναι οι αποζημιώσεις για την ακαρπία στην ελιά, το αγροτικό ρεύμα και το πετρέλαιο, η επιστροφή 100% των επιδοτήσεων που κόπηκαν, η γρήγορη και δίκαιη κατανομή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, δασικοί χάρτες και επαναφορά της εξισωτικής αποζημίωσης στο νομό.

Την Τρίτη θα αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων τους οι αγρότες απ’όλη τη χώρα, καθώς θα συνεδριάσει στην Νίκαια της Λάρισας η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων.

#αγροτες #ΚΟΜΒΟΣ_ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ #Θεσσαλονίκη #τρακτέρ #Κυβέρνηση #ελαιοπαραγωγοί
Keywords
Αναζητήσεις
agrotes-apokleismos-tis-ethnikis-ston-komvo-moudanion-pane-thessaloniki-me-trakter.htm
Τυχαία Θέματα