Μικρή διόρθωση και είσοδος ξένων και θεσμικών κεφαλαίων στο ΧΑ

21:03 21/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Διευκόλυνση στην είσοδο ξένων επενδυτών και Ελλήνων θεσμικών επέτρεψαν οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών, με πλάγια κίνηση σε όλη τη συνεδρίαση και προσεγμένο φινάλε στο τέλος για να μη χαθούν και επίπεδα τιμών. Παρά ταύτα, οι τιμές και οι τεχνικοί ταλαντωτές χαλαρώνουν με αυτές τις κινήσεις, ενώ οι μετοχές κερδίζουν δυνάμεις για να συνεχίσουν αργότερα με πιο αποφασισμένους επιβάτες, από όσους αποχωρούν.

Παρά τις άνετες αγορές μετοχών, από την αγορά πραγματοποιήθηκαν και συναλλαγές με πακέτα, ενώ επίλεκτοι τίτλοι

της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης προσελκύουν αγοραστικό ενδιαφέρον, ανεξάρτητα από τη βραχυχρόνια διακύμανση, που ήταν αποκαλυπτική. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι βραχυχρόνια funds που αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν πρόκληση, σπεύδουν να τοποθετηθούν μέσω της αγοράς, προκαλώντας άβολες καταστάσεις καθώς θέλουν να απολαύσουν κι αυτά κομμάτι της ανόδου.

Αυτό έλαβε χώρα και με μεγάλα εγχώρια ιδιωτικά κεφάλαια αλλά και ξένους στην περίπτωση του ΔΑΑ (αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος») όπου η μεγάλη υπερκάλυψη και η έλλειψη διασποράς ευνόησε, συνοδεία εκτιμήσεων για κέρδη από υπεραξίες, βραχυχρόνιο «ραλάκι».

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε περιορισμένο εύρος τιμών και επέτρεψε στους αγοραστές να γεμίσουν το ποτήρι τους 4-5 φορές ψαρεύοντας σε ήρεμα νερά. Προσεγμένο ήταν το κλείσιμο. Ήταν μία καλή αγορά αγοραστών και ο Γενικός Δείκτης διατήρησε παράλληλα και τις 1.420 μονάδες.

Έκλεισε τελικά υποχωρώντας κατά 0,29% στις 1.420.28 μονάδες. Οι συναλλαγές έφθασαν τα 121,34 εκατ. ευρώ, μαζί με πακέτα αξίας 37,345 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης FTSE υποχώρησε κατά 0,41% στις 3.450 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSEM υποχώρησε κατά 0,83% στις 2.406 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης με ημερήσιες απώλειες 0,62% έκλεισε στις 1.234 μονάδες. Συνολικά 41 μετοχές έκλεισαν ανοδικά και 60 υποχώρησαν. Η Εθνική με προσεγμένο κλείσιμο ήταν ξανά αμετάβλητη, συνεχίζεται το μάζεμα στο ΔΑΑ, που έκλεισε ανοδικά, ενώ η οριακή άνοδος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, της ΓΕΚ επίσης και του Jumbo ήταν στήριγμα στους δείκτες.

Πιο δυνατή όλων η Motor Oil, ηγέτης η Coca-Cola, ενώ και οι Aegean, Helleniq Energy, Jumbo Autohellas, Quest, δεν έχει σημασία πόσο κερδισμένες ήταν αλλά η σταθερότητα και η ήπια ανοδική τους κίνηση από την έναρξη προς τη λήξη της συνεδρίασης, η οποία κράτησε την αγορά.

Keywords
Αναζητήσεις
mikri-diorthosi-kai-eisodos-xenon-kai-thesmikon-kefalaion-sto-cha.htm
Τυχαία Θέματα