Η κυβέρνηση τονίζει ότι τα απογευματινά χειρουργεία έπρεπε να υπάρχουν εδώ και χρόνια

14:38 22/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τόνισε πως τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή είναι κίνηση που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, καθώς είναι προς όφελος των πολιτών αλλά και των δημόσιων νοσοκομείων. Πρόσθεσε πως μπαίνουν πολύ αυστηρές ασφαλιστικές δικλείδες.

«Τα απογευματινά χειρουργεία είναι μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης η οποία θα έπρεπε να έχει αναληφθεί πολλά χρόνια νωρίτερα και είναι μια πρωτοβουλία που είναι απολύτως

οργανωμένη, προγραμματισμένη και θα ωφελήσει τους πολίτες, τους ασθενείς. Θα ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία, έχει πολύ αυστηρές δικλείδες για την λειτουργία της και για την προστασία των ασθενών και των πρωινών χειρουργείων.

Είναι προφανές ότι στην εφαρμογή θα αποδειχθεί ότι το σχέδιο αυτό είναι λειτουργικό, έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από το υπουργείο για να μπορούν να λειτουργήσουν. Βγαίνουν κερδισμένοι όλοι, οι ασθενείς που περιμένουν πολλά χρόνια να χειρουργηθούν, μέσω ενός προγράμματος από το Ταμείο Ανάκαμψης χωρίς δική τους συμμετοχή χωρίς πληρωμή, αυτοί που θέλουν να χειρουργηθούν στα πρωινά χειρουργεία θα χειρουργηθούν νωρίτερα».

«Αυξάνεται το εισόδημα γιατρών και νοσηλευτών»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι με τα απογευματινά χειρουργεία οι γιατροί και οι νοσηλευτές κερδίζουν επιπλέον χρήματα για να ενισχύσουν το εισόδημα τους, ενώ εκτίμησε ότι πρόκειται για κίνηση που τελικά θα αποδώσει.

«Βέβαια με αυτό τον τρόπο θα έχουν ένα μεγαλύτερο εισόδημα οι γιατροί και οι νοσηλευτές, γιατί ένας από τους βασικούς λόγους της υποστελέχωσης των νοσοκομείων είναι γιατί το ΕΣΥ δεν είναι τόσο θελκτικό για έναν νέο επιστήμονα. Είναι ένα αποτελεσματικός τρόπος να λυθεί αυτό το ζήτημα. Είναι μια πρωτοβουλία που θεωρούμε ότι θα αποδώσει. Προφανώς θα αποδειχθεί στην πράξη και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια»

Keywords
Αναζητήσεις
i-kyvernisi-tonizei-oti-ta-apogevmatina-cheirourgeia-eprepe-na-yparchoun-edo-kai-chronia.htm
Τυχαία Θέματα