Π. Μαρινάκης: Με τις πιο αυστηρές προϋποθέσεις σε όλη την Ευρώπη η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

Στο ταξίδι του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Ινδία, ο οποίος επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας για τη σύσφιγξη των σχέσεων Ινδίας και Ευρώπης, καθώς και τις προοπτικές περαιτέρω επιχειρηματικών σχέσεων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την εισαγωγή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα Πέμπτη.

Ο κ. Μαρινάκης

αναφέρθηκε επίσης στο νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ στην Ελλάδα, που κατατίθεται σήμερα και συγκεκριμένα στις προϋποθέσεις που θέτει για την ίδρυση των μη κρατικών ΑΕΙ λέγοντας πως είναι οι πιο αυστηρές σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων: κάθε παράρτημα πρέπει να διαθέτει κατ’ ελάχιστο τρεις σχολές, με τουλάχιστον ένα πρόγραμμα πρώτου κύκλου σπουδών η καθεμία, να προσφέρει για κάθε σχολή τουλάχιστον ένα πρόγραμμα πρώτου κύκλου σπουδών, που διαθέτει αξιολόγηση και πιστοποίηση στο πλαίσιο της χώρας προέλευσης και στη συνέχεια πιστοποιείται από την ΕΘΑΑΕ και να διαθέτει το προβλεπόμενο διδακτικό προσωπικό, το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό που εξασφαλίζει τη γραμματειακή οργάνωση, τον οργανωτικό σχεδιασμό, την αρτιότητα των εγκαταστάσεων.

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε τις προϋποθέσεις τις πιο αυστηρές από άλλη ευρωπαϊκή χώρα, είπε ότι αξιολογούνται όλα τα πανεπιστήμια και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή 40.000 Έλληνες σπουδάζουν αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό, αριθμός που είναι πολύ μεγαλύτερος από άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα 35.000 από την Ισπανία και 13.000 από την Πορτογαλία.

Είπε επίσης ότι αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου για τον εκσυγχρονισμό του Ποινικού Κώδικα που κινείται σε δύο άξονες, ενώ έδωσε και σχετικά παραδείγματα. Ο πρώτος άξονας είναι η αντιμετώπιση της «μικρομεσαίας» εγκληματικότητας με βασικό μέσο την έκτιση των ποινών, που καταπολεμά το αίσθημα ατιμωρησίας και αυξάνει την ασφάλεια των πολιτών, και ο δεύτερος η επιτάχυνση των διαδικασιών και του χρόνου της ποινικής δίκης, «που αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδίου για ταχύτερη απονομή του δικαίου στη χώρα μας».

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ακόμη ότι έως τώρα κατατέθηκαν 9.300 αιτήσεις Ελλήνων που ζουν σε 19 χώρες για να ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου και πρόσθεσε: «Ενισχύουμε τα θεσμικά εργαλεία για την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων στις ευρωεκλογές». Τέλος, αναφέρθηκε στην ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών μέσω της σύμβασης που υπέγραψε το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών για την απόκτηση 100 λεωφορείων φυσικού αερίου, για πλήρη αναβάθμιση των συγκοινωνιών της Αθήνας, ενώ είπε ότι ο στόχος είναι τα 1.300 νέα λεωφορεία, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Τέλος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός αύριο θα μεταβεί στο Κατάρ όπου το Σάββατο θα έχει συνάντηση με τον εμίρη του Κατάρ.

Keywords
Αναζητήσεις
p-marinakis-me-tis-pio-afstires-proypotheseis-se-oli-tin-evropi-i-idrysi-mi-kratikon-panepistimion.htm
Τυχαία Θέματα