Η Κίνα δοκιμάζει πιλοτικά βοηθό τεχνητής νοημοσύνης για νευροχειρουργούς

11:39 24/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Κίνα ετοιμάζεται να δοκιμάσει πιλοτικά μέσα στους επόμενους μήνες τη λειτουργία βοηθού τεχνητής νοημοσύνης σε νοσοκομεία της χώρας. Οι ερευνητές εκπαίδευσαν και τελειοποίησαν το μοντέλο με έγγραφα, ιατρικά περιοδικά και εγχειρίδια για να λειτουργήσει ως ένα είδος συμβούλου χειρουργικής επέμβασης για τους γιατρούς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι Techtimes, το Κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ρομποτικής που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ χρησιμοποίησε περίπου 100 μονάδες επεξεργαστών

γραφικών για να εκπαιδεύσει το μοντέλο του με επίκεντρο την υγειονομική περίθαλψη, οι οποίες μοιράστηκαν ισομερώς μεταξύ των τσιπ υψηλής τεχνολογίας A100 της Nvidia Corp. και των Ascend 910B της Huawei Technologies Co.

Ευελπιστούν πως το CARES Copilot 1.0, θα απαντά σε ερωτήσεις με παραπομπές που βασίζονται σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο ακαδημαϊκά αρχεία, αλλά και ότι θα είναι σε θέση να επεξεργάζεται διαγνωστικά δεδομένα όπως μαγνητικές τομογραφίες, υπερήχους ή αξονικές τομογραφίες, καθώς και εικόνες, κείμενο και ήχο.

Ο επικεφαλής του τμήματος νευροχειρουργικής του Peking Union Medical College Hospital, Φενγκ Μινγκ, δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για την έκβαση του εγχειρήματος.

«Υπάρχουν εμπόδια, συμπεριλαμβανομένης της περιορισμένης υπολογιστικής ισχύος λόγω της απαγορευμένης πρόσβασης στα προηγμένα μικροτσίπ της Nvidia. Ωστόσο, μπορούμε να αναπτύξουμε ένα κάθετο μοντέλο με τα δικά μας χαρακτηριστικά με πιο υψηλής ποιότητας δεδομένα από κορυφαία νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας, τα οποία δεν είναι διαθέσιμα στο OpenAI και πολλές εγχώριες ιδιωτικές εταιρείες»

Keywords
Αναζητήσεις
i-kina-dokimazei-pilotika-voitho-technitis-noimosynis-gia-nevrocheirourgous.htm
Τυχαία Θέματα