Ελεύθερος Σκοπευτής: AI (και) για την Intersalonica

08:24 29/1/2024 - Πηγή: Emea.gr
AI (και) για την Intersalonica

Η τεχνολογία υπάρχει εκεί έξω, οπότε αναμφίβολα προκύπτει η πρόκληση για κάθε επιχείρηση να την αξιοποιήσει προς όφελος και διευκόλυνση της λειτουργίας και των στόχων που έχει θέσει στην αγορά που δραστηριοποιείται.

Καθώς η τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης έχει πραγματοποιήσει άλματα εξέλιξης, αυτομάτως έχει βρεθεί στο επίκεντρο των σχεδιασμών επιχειρήσεων και οργανισμών, ασχέτως μεγέθους, τομέα δραστηριοποίησης είτε βαθμού τεχνολογικής ωριμότητας.

Διαβάστε εδώ τη Business Voice

Υπό

αυτό το πρίσμα, ο Όμιλος INTERSALONICA, ο οποίος και κατέχει κορυφαία θέση στον ασφαλιστικό χώρο στην Ελλάδα, βρίσκεται στην διαδικασία χρήσης της τεχνολογίας ΑΙ προκειμένου να πετύχει τον καλύτερο συντονισμό και τη δρομολόγηση των οχημάτων οδικής βοήθειας, έτσι ώστε να υπάρχει εξορθολογισμός στα δρομολόγια και ποιο όχημα κατευθύνεται σε κάθε περιστατικό, ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά από κριτήρια. Ζητούμενο, ο αισθητός περιορισμός του χρόνου απόκρισης και η διευκόλυνση των διαδικασιών εξυπηρέτησης των πελατών.

Παράλληλα, ο ίδιος Όμιλος εξετάζει την υιοθέτηση φωτογραφιών και βίντεο προκειμένου να θεσμοθετήσει την πραγματογνωμοσύνη μιας ζημιάς οχημάτων.

Η Σύρος «κλειδί» στην επίλυση
των αερομεταφορών ασθενών στο Αιγαίο

Λύση σε ένα ζήτημα που ταλανίζει τη νησιωτική χώρα που εκτείνεται στο Αιγαίο και δη τον εξόχως ευαίσθητο τομέα των αεροδιακομιδών και εν γένει έκτακτων αερομεταφορών εξαιτίας κάποιου ζητήματος υγείας, βρίσκεται κοντά να δώσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, ο στρατηγικός σχεδιασμός των επιτελών της οδού Αριστοτέλους δείχνει να βασίζεται στο… play book του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και δη του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), το οποίο από το περιστατικό των Ιμίων, το 1996, και έπειτα έχει συμπεριλάβει στην διασπορά των δυνάμεών του μια φρεγάτα και ένα ταχέο σκάφος (λ.χ. πυραυλάκατος / τορπιλάκατος) που βρίσκονται κάπου στις Κυκλάδες, ως μια λύση «προκεχωρημένης» δύναμης (αποτροπής, στη συγκεκριμένη περίπτωση).

Διαβάστε εδώ τη Business Voice

Το «κλειδί», λοιπόν, στην περίπτωση του υπουργείου Υγείας βρίσκεται στην Σύρο, η οποία βρίσκεται σε ιδανική απόσταση από τα πολλά νησιά του Αιγαίου, διαθέτει ένα σύγχρονο νοσοκομείο, στελεχωμένο, ενώ ταυτόχρονα στην έκτακτη περίπτωση που απαιτηθεί η μεταφορά ενός ασθενούς σε κάποιο νοσοκομείο της πρωτεύουσας, η απόσταση διανύεται εύκολα, ακόμη και με συμβατικά πτητικά μέσα.

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω δεδομένα, το υπουργείο Υγείας, με την πρακτική -πάντοτε- «ματιά» του Άδωνι Γεωργιάδη, αναμένεται να αναδιατάξει τις υπάρχουσες δυνάμεις, προκειμένου ο βαθμός απόκρισης να είναι ακόμη πιο υψηλός, η ταχύτητα αντίδρασης περισσότερο άμεση και ο βαθμός θνησιμότητας των σοβαρών προς νοσηλεία και αντιμετώπιση περιστατικών, να βαίνει σταθερά μειούμενος.

Διαβάστε εδώ τη Business Voice

Βέβαια, από την άλλη πλευρά, οι επιτελείς του υπουργείου Υγείας αντιλαμβάνονται πως μια από τις παραμέτρους που δύναται να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην επίλυση του σοβαρού γρίφου, βρίσκεται στα ίδια τα νοσοκομεία της νησιωτικής Ελλάδος. Σαφώς, η υποστελέχωση δεν αποτελεί δικαιολογία, καθώς εναπόκειται πρωτίστως στο ιατρικό προσωπικό να ανταποκριθεί και να πληρώσει τις πολλές κενές θέσεις που υπάρχουν, ωστόσο καθώς τα δεδομένα από πλευράς κρατικού προϋπολογισμού είναι συγκεκριμένα, οι τοπικές κοινωνίες δύναται με οργανωμένο, άμεσο, όσο και δημιουργικό τρόπο να συνδράμουν τις προσπάθειες της Πολιτείας. Πως; Με μικρές στηρίξεις, λ.χ. την διασφάλιση της δωρεάν στέγασης και σίτισης, σε αξιοπρεπείς συνθήκες, αντίστοιχη στήριξη στα μέλη της οικογένειας που τυχόν διαθέτει κάθε ιατρός, προκειμένου να λάβει χώρα η πλήρης μετεγκατάσταση της στο νέο νησιωτικό προορισμό, ακόμη και η παροχή ενός συμβολικού τιμήματος για την εντονότερη θερινή απασχόλησή του κ.ο.κ.

Διαβάστε εδώ τη Business Voice

Τα ίδια στελέχη του υπουργείου προβληματίζονται σημαντικά τόσο για το γεγονός πως από συγκεκριμένα νησιά καταγράφεται η συντριπτική πλειοψηφία των διακομιδών, όσο και από την επαναλαμβανόμενη συχνότητα του φαινομένου.

«Υπάρχουν ορισμένα νησιά, τα νοσοκομεία των οποίων λειτουργούν -απλά- ως υποδοχείς και προωθητές, ταυτόχρονα, των ασθενών, με μια εξαιρετικά αυξημένη ευκολία», όπως μας τόνισε εμπιστευτικά υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Υγείας, υποστηρίζοντας πως: «Οφείλουμε να προβούμε σε ένα ενδελεχές cross check των στοιχείων, προκειμένου να διαπιστώσουμε την αναγκαιότητα των επειγουσών αερομεταφορών, αλλά και την δυνητική δυσκολία αντιμετώπισης των ιατρικών περιστατικών. Ξέρετε, τα δεδομένα υπάρχουν, απλά μένει η στάθμισή τους…».

Διαβάστε εδώ τη Business Voice

Keywords
Αναζητήσεις
eleftheros-skopeftis-ai-kai-gia-tin-intersalonica.htm
Τυχαία Θέματα