ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε beach bar στο Καβούρι

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων επέβαλαν λουκέτο για τέσσερις ημέρες, αντί για δύο, σε επιχείρηση στο Καβούρι, καθώς στον έλεγχο τους διαπίστωσαν ότι το beach bar είχε εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό που εκδίδει μεγάλο αριθμό αποδείξεων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. 

Η ΑΑΔΕ συνήθως χρησιμοποιεί το μέτρο του διήμερου λουκέτου στις επιχειρήσεις για μη έκδοση ή διαβίβαση αποδείξεων. Αυτό το

μέτρο στερεί αρκετά έσοδα από τις επιχειρήσεις και ο γνώμονας είναι ότι έπειτα από το κλείσιμο η επιχείρηση θα συνετιστεί και δεν θα επαναλάβει το ατόπημα.  

Δυστυχώς όμως απ’ ότι φαίνεται ορισμένες επιχειρήσεις όχι μόνο δεν συνετίζονται, αλλά πάνε ακόμα παραπέρα την παραβατικότητα τους. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση επιχείρησης -γνωστού beach bar- στο Καβούρι, στο οποίο είχε επιβληθεί διήμερο λουκέτο το καλοκαίρι επειδή δεν είχε κόψει αποδείξεις

Αυτή τη φορά οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντόπισαν ότι η επιχείρηση είχε εγκαταστήσει το γνωστό στην αγορά κουμπί πανικού.

Πρόκειται για ένα λογισμικό, το οποίο εγκαθίσταται στον φορολογικό μηχανισμό και ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού, ακόμα και από κινητό τηλέφωνο. Μόλις ενεργοποιηθεί, δίνει εντολή στον φορολογικό μηχανισμό να εκδώσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το σύνολο των αποδείξεων, που δεν έχουν κοπεί μέσα στη μέρα. 

Αφού το εντόπισαν οι ελεγκτές επέβαλαν στην επιχείρηση, ως υπότροπη, τετραήμερο λουκέτο.

Keywords
Αναζητήσεις
aade-louketo-se-beach-bar-sto-kavouri.htm
Τυχαία Θέματα