Επισημοποιείται την Παρασκευή (20/10) η μεταβίβαση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας στον όμιλο Grimaldi

Επισημοποιείται την Παρασκευή η μεταβίβαση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας στον όμιλο Grimaldi, με την υπογραφή της συμφωνίας μεταβίβασης των μετοχών στον νέο επενδυτή.

Για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε.), η κοινοπραξία GRIMALDI EUROMED S.p.A.  – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. – ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. κατέθεσε προσφορά

84,17 εκατ. ευρώ. 

Σε παλαιότερη δήλωσή του, ο Πρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Grimaldi Euromed S.p.A., Emanuele Grimaldi επισήμανε τα ακόλουθα:

«Είμαστε έτοιμοι και ιδιαίτερα περήφανοι να ξεκινήσουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Στόχος είναι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών, από τους ναυτιλιακούς, μεταφορικούς και τουριστικούς φορείς έως την τοπική κοινωνία.

Οι επενδύσεις που θα υλοποιήσουμε θα διευκολύνουν την ανάπτυξη του λιμένα και ταυτόχρονα την ανάπτυξη βασικών ευρωπαϊκών εμπορικών οδών, για τους οποίους η Ηγουμενίτσα αποτελεί τον βασικό κόμβο.

Εντωμεταξύ, θα παραμείνουμε πιστοί στη συνήθη δέσμευσή μας για την παροχή συχνών και αποτελεσματικών υπηρεσιών τακτικών γραμμών για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών μεταξύ της Ηγουμενίτσας και των ακτών της Αδριατικής της Ιταλίας, οι οποίες είναι απαραίτητες για την κυκλοφορία μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας, Τουρκίας και ολόκληρης της Βαλκανικής χερσονήσου.

Συνολικά, η αναβάθμιση των υπηρεσιών στην Ηγουμενίτσα θα έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση περισσότερων τουριστών, περισσότερες εμπορικές ροές, την ανάπτυξη περισσότερων τοπικών επιχειρήσεων και περισσότερες θέσεις εργασίας».

Β. Βεγ. 

Το άρθρο Επισημοποιείται την Παρασκευή (20/10) η μεταβίβαση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας στον όμιλο Grimaldi εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
episimopoieitai-tin-paraskevi-i-metavivasi-tou-limaniou-tis-igoumenitsas-ston-omilo-grimaldi.htm
Τυχαία Θέματα