Mastihashop: Μία ξεχωριστή ιστορία με «άρωμα» Ελλάδας

12:31 7/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Όσοι επισκέπτονται το ιδιαίτερα προσεγμένο mastihashop του Συντάγματος, αρχικά νιώθουν σαν να ταξιδεύουν απευθείας στον τόπο «καταγωγής» της μαστίχας, τη Χίο και στη συνέχεια είναι γεμάτοι περιέργεια να ανακαλύψουν τις ξεχωριστές γεύσεις και τα προϊόντα που πωλούνται εκεί.

Η αγάπη και το μεράκι των εργαζομένων εκεί, αποδεικνύει πώς ένα ελληνικό προϊόν που συνιστά μοναδικό παράγωγο της φύσης, κατάφερε να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και να λατρευτεί από πολλούς και διαφορετικούς λαούς και πιο συγκεκριμένα σε χώρες όπως το Παρίσι, η Νέα

Υόρκη, η Τζέντα, η Μέκκα, το Κατάρ, το Ντουμπάι, το Λονδίνο, η Ρώμη και οι Βρυξέλλες. Εκτός όμως από την παραδοσιακή μαστίχα, τα mastihashop καινοτομούν και στην παραγωγή ιδιαίτερων γεύσεων από μαστίχα, όπως δημητριακά με σύκα αρωματισμένα με μαστιχέλαιο, πικάντικες σάλτσες με μαστίχα, τραχανά με μαστίχα και πολλά άλλα που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί. 

Η ιστορία

Ήταν Ιούλιος του 2002 όταν άνοιξε το πρώτο mastihashop στην Ελλάδα, το οποίο κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μόλις το 2006, να ψηφιστεί ως μία εκ των 15 πλέον καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Η ίδια χρονιά ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την επιχείρηση, καθώς τότε άνοιξε τα «φτερά» της για το εξωτερικό. Ακολούθησαν πολλές σημαντικές χρονολογίες- σταθμοί, όπως το 2007, όποτε και η μαστίχα επέστρεψε στη γενέτειρά της, δημιουργώντας μονάδα παραγωγής στη Χίο αλλά και το 2008, όποτε και εισήχθη στην εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Το 2011, αναλαμβάνει τη διανομή της… θρυλικής πλέον τσίχλας «ΕΛΜΑ» και το 2016 συμμετέχει στην ίδρυση εταιρείας στην Τουρκία Mastiha Damla Sakiz. 

Σήμερα, τα mastihashop κάνουν και επίλεκτες ελληνικές και διεθνείς συνεργασίες, ενώ παράγουν διαρκώς τα δικά τους νέα προϊόντα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι τα mastihashop έχουν και… θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς λανσάρουν μία σειρά από παραφαρμακευτικά προϊόντα που αφορούν στη στοματική υγιεινή και σε συμπληρώματα διατροφής, όλα φτιαγμένα με κύριο συστατικό τη μαστίχα. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί κανείς να βρει στα πολυάριθμα καταστήματα ή και στο e-shop, μεταξύ άλλων, οδοντόκρεμα με μαστίχα, παστίλιες με μαστιχέλαιο Χίου, καθώς και κάψουλες μαστίχας, δεδομένων των ευεργετικών ιδιοτήτων του προϊόντος αυτού για το στομάχι. 

Τα mastihashop εν ολίγοις, κατάφεραν να ενώσουν την Ανατολή με τη Δύση και διδάσκουν πώς ένα ξεχωριστό προϊόν της μάνας γης μπορεί να ενώσει πολλές διαφορετικές χώρες και κουλτούρες και να αναδειχθεί στο νούμερο ένα ιαματικό και καλλωπιστικό συστατικό, ιδανικό για πολλές χρήσεις. 

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα