Fitch: Αναβαθμίστηκε το outlook των συστημικών ελληνικών τραπεζών

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε το outlook της αξιολόγησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα), ενισχύοντας το κλίμα εμπιστοσύνης προς τον ελληνικό τραπεζικό τομέα.

Συγκεκριμένα, η Fitch

αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Eurobank, της Πειραιώς, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha BankΑΛΦΑ +1,27%. Παράλληλα, διατήρησε την αξιολόγηση της Eurobank σε ΒΒ, της Alpha BankΑΛΦΑ +1,27% σε ΒΒ-, της Πειραιώς σε ΒΒ- και της Εθνικής Τράπεζας σε ΒΒ.

Σε ανακοίνωση του, ο οίκος αξιολόγησης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας, επισημαίνοντας πως θα ωφελήσει το λειτουργικό περιβάλλον των τραπεζών, βελτιώνοντας το επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα και βοηθώντας τις τράπεζες να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών χωρίς να επιδεινώσουν το προφίλ κινδύνου τους. 

Υπενθυμίζεται ότι προ εβδομάδων οι συστημικές τράπεζες «πέρασαν» την προσομοίωση των stress tests, που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τις εθνικές εποπτικές αρχές. 

Keywords
Αναζητήσεις
fitch-anavathmistike-to-outlook-ton-systimikon-ellinikon-trapezon.htm
Τυχαία Θέματα