Έρευνα Adecco: «Πονοκέφαλος» για τους εργαζόμενους η ανεπάρκεια μισθών και το κόστος ζωής

Η μελέτη της Adecco, Employability 2023 (δείγμα 595 ατόμων, με τη μεθοδολογία Computer Aided Web Interviewing), δείχνει ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι στην καθημερινότητα τους λόγω της ανεπάρκειας των μισθών που λαμβάνουν, αλλά και του ιδιαίτερα αυξημένου κόστους ζωής.

Συγκεκριμένα, το 79% των εργαζομένων δηλώνει πως έχει επηρεαστεί από το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής,

ενώ το 45% των εργαζομένων εκδηλώνει ανησυχία για τη μισθολογική του κατάσταση. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, αναδεικνύεται έντονα η τάση για εξοικονόμηση χρημάτων μέσα από τις περικοπές στα έξοδα της καθημερινότητας, καθώς το 48% μειώνει τις εξόδους για φαγητό όπως και το delivery. Παράλληλα, υπάρχει και η προσδοκία από το 78% των εργαζομένων για αύξηση μισθού από τους εργοδότες.

Αξίζει να αναφερθεί πως ένα στα τέσσερα άτομα στον χώρο εργασίας αναφέρει διακρίσεις σε βάρος εργαζομένων λόγω διαφορετικότητας (24%), με το φαινόμενο να είναι πιο έντονο σε μικρότερες εταιρείες.

Η ηλικία (51%) και το φύλο (48%) αποτελούν τους συνήθεις λόγους διακρίσεων, ενώ το 49% από τους ερωτηθέντες επισημαίνει πως η κουλτούρα του οργανισμού αναδεικνύεται ως σημαντικός παράγοντας που ενισχύει αυτές τις διακρίσεις.

Keywords
Αναζητήσεις
erevna-adecco-ponokefalos-gia-tous-ergazomenous-i-aneparkeia-misthon-kai-to-kostos-zois.htm
Τυχαία Θέματα