Edith Piaf: Ξανά ζωντανή μέσω της AI στη σκηνή

Η πρώτη βιογραφική ταινία φτιαγμένη με AI δεν έχει ακόμα επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες από τους παραγωγούς της.

Η Warner Music Group και η εταιρεία παραγωγής Seriously Happy με αφορμή τα εξήντα χρόνια από τον θάνατο της Εντίθ Πιάφ, θα δημιουργήσουν μια

ταινία για τη ζωή της μεγάλης Γαλλίδας τραγουδίστριας. Το φιλμ, με τίτλο “Edith”, θα εξιστορεί την ζωή της τραγουδίστριας από το Παρίσι μέχρι τη μεταπολεμική Νέα Υόρκη, από το 1920 μέχρι και το θάνατό της το 1963, ενώ θα περιλαμβάνει και πρωτότυπες ηχογραφήσεις από τις επιτυχίες της, όπως το “Non, je ne regrette rien” και το “La Vie en rose”.

Είναι βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα της Τζούλι Βέιλ -σκηνοθέτις γαλλικών ντοκιμαντέρ για τη Νταϊάνα Ρος και τον Στίβι Γουόντερ-, σε σενάριο που συνυπογράφει με τον Ζιλ Μαρλιάκ, ενώ η διάρκεια της θα είναι 90 λεπτά.

Ένα τεχνητό αντίγραφο της φωνής της Πιάφ θα έχει το ρόλο του αφηγητή στην ταινία, που θα αποκαλύψει πτυχές της ζωής της οι οποίες είναι προηγουμένως άγνωστες. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Warner Music, η τεχνητή νοημοσύνη έχει εκπαιδευτεί πάνω σε εκατοντάδες δείγματα της φωνής της Πιάφ. Το ίδιο έχει γίνει και στις εικόνες της Πιάφ, μερικές εκ των οποίων χρονολογούνται και πριν από 80 χρόνια.

Συγκεκριμένα η εταιρεία, κατά την ανακοίνωση του πρότζεκτ, ανέφερε: «Το animation θα προσφέρει μια σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας της, ενώ η ενσωμάτωση αρχειακού υλικού, συναυλιακών και τηλεοπτικών εμφανίσεων, προσωπικού αρχείου και συνεντεύξεων θα προσφέρει στο κοινό μια αυθεντική ματιά στις σημαντικές στιγμές της ζωής της Πιάφ».

Η Εντίθ Πιάφ είναι ένας παγκόσμιος θρύλος και η μουσική της συνεχίζει να ακούγεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι μια γυναίκα που αποτελεί παράδειγμα δεδομένου ότι αψήφησε άφοβα τα κοινωνικά πρότυπα και έγινε ένα από τα πιο ισχυρά σύμβολα της γυναικείας ενδυνάμωσης μέχρι και σήμερα.

Keywords
Αναζητήσεις
edith-piaf-xana-zontani-meso-tis-ai-sti-skini.htm
Τυχαία Θέματα