Ariston Romania: Δέσμευση για καινοτόμες λύσεις & βιώσιμα σπίτια

10:31 8/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Τα κτίρια στην Ευρώπη ευθύνονται για το 40% περίπου της κατανάλωσης ενέργειας στην ΕΕ και το 36% των αερίων θερμοκηπίου που σχετίζονται με την ενέργεια εκπομπών, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επίσης, περίπου το 35% των κτιρίων της ΕΕ είναι ηλικίας άνω των 50 ετών και σχεδόν το 75% του κτιριακού αποθέματος είναι ενεργειακά αναποτελεσματικό. Ταυτόχρονα, το μέσο ετήσιο ποσοστό ενεργειακής ανακαίνισης είναι μόνο περίπου 1%.

Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι χρειάζεται μια μεγάλη παρέμβαση, καθώς τα προϊόντα θα πρέπει να γίνουν πιο κατάλληλα και συμβατά σε ανακαινισμένα

κτίρια που ανήκουν στις υψηλότερες κατηγορίες ενεργειακής απόδοσης.

Η επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη θα παραμείνει η βασική λύση για ένα μέλλον στο οποίο είναι σαφές ότι τα προϊόντα πρέπει να είναι ολοένα και πιο εξελιγμένα. Η Ariston έχει ήδη επιτύχει σημαντικά επιτεύγματα, δουλεύοντας σκληρά για να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα για αντλίες θερμότητας και να κυκλοφορήσει προϊόντα βελτιωμένης απόδοσης και απόδοσης χαμηλού θορύβου που αξιοποιούν ψυκτικά μέσα χαμηλού δυναμικού υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Επίσης, ο όμιλος είναι γνωστός για τις προσπάθειές του να υποστηρίξει την ενεργειακή μετάβαση μέσω της ανάπτυξης εναλλακτικών λύσεων, όπως η χρήση υδρογόνου, υψηλής απόδοσης και υβριδικών λύσεων. Ομοίως, ο όμιλος έχει επιταχύνει τις επενδύσεις στην ψηφιοποίηση και το IoT, αναβαθμίζοντας τα προϊόντα του με προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, για να μειώσει την κατανάλωση και να βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία του χρήστη.

Μόνη οδός η καινοτομία

Η Ariston πρόκειται να συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο και στοχεύει να φέρει στα νοικοκυριά των πελατών της ανανεώσιμα και υψηλής απόδοσης προϊόντα και συστήματα που αξιοποιούν τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες και είναι εξοπλισμένα με προηγμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας.

Πως κινήθηκε η Ariston στην Ρουμανία

Μελέτη του 2023 έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ρουμάνων έχει θετική γνώμη για τις αντλίες θερμότητας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είναι μια τόσο δημοφιλής τεχνολογία, οι αντλίες θερμότητας είναι ακριβές και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν μία.
Μια πολιτική κρατικών επιδοτήσεων θα είχε μακροπρόθεσμα πλεονεκτήματα για όλα τα μέρη, διότι, υποστηρίζοντας τη μετάβαση στις αντλίες θερμότητας, το κράτος θα είναι επίσης σε θέση να εκπληρώσει τους περιβαλλοντικούς στόχους και τους στόχους απόδοσης που έχει θέσει η ΕΕ.
Επιδοτήσεις δίνονται σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέσω κυβερνητικών προγραμμάτων για την επιδότηση αγοράς αντλιών θερμότητας. Οι πωλήσεις αποδεικνύουν ότι οι επιδοτήσεις κάνουν τη διαφορά όσο και οι αντλίες θερμότητας όταν μιλάμε για καθαρότερο περιβάλλον. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αντλιών Θερμότητας (EHPA), οι 20 εκατομμύρια αντλίες θερμότητας που είναι εγκατεστημένες σε όλη την Ευρώπη αποφεύγουν 52,5 μεγατόνους εκπομπών αερίων θερμοκηπίου ετησίως – περίπου το ετήσιο σύνολο των εκπομπών στην Ελλάδα.

Keywords
Αναζητήσεις
ariston-romania-desmefsi-gia-kainotomes-lyseis--viosima-spitia.htm
Τυχαία Θέματα