Το iPhone 5 παράγει φωτογραφίες 4 Megapixels…και καλά κάνει!

Goodbyte

Αρκετός κόσμος έχει πλέον στα χέρια του την νέα συσκευή της Apple, το iPhone 5 και παίζει χαρούμενα με αυτό. Μέσα σε όλα σίγουρα κάποιος θα δοκιμάσει τη νέα κάμερα ώστε να δει τις φωτογραφίες που παράγει ο νέος φακός μαζί με το νέο λογισμικό. Σε μερικές περιπτώσεις θα δει φωτογραφίες ανάλυσης 4megapixels από έναν φακό

8! Τι έχουμε εδώ;

Φαίνεται πως η Apple ακολουθεί την τακτική της Nokia και την τεχνολογία pixel oversampling! Πιθανόν θυμάστε πως την ίδια τεχνολογία χρησιμοποιεί και το Nokia 808 Pureview ώστε να παραγει φωτογραφίες 5 και 8 megapixles απαράμιλλης ποιότητας, συνδυάζοντας γειτονικά pixels σε ένα. Την ίδια ακριβώς τεχνολογία χρησιμοποιεί το iPhone 5, αλλά κυρίως σε φωτογραφίες με χαμηλό φωτισμό, όπου το ISO ανεβαίνει, κάνοντας το ίδιο και στον θόρυβο. Στην προσπάθεια εξάλειψης του τελευταίου, ο Image Signal Processor του iPhone ενώνει έως και 4 γειτονικά pixel, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αρκετά ποιοτικό και φωτεινό!

Η υλοποίηση είναι τόσο καλή, που η Apple ισχυρίζεται πως ο έλεγχος που γίνεται μπορεί να διορθώσει ένα πράσινο pixel που έχει εμφανιστεί λανθασμένα όταν πάρετε μία φωτογραφία τον ουρανό(μπλε pixel). Απο ότι φαίνεται η τεχνολογία Pureview έδωσε κίνητρο στις υπόλοιπες εταιρείες, οι οποίες χρησιμοποιούν αντίστοιχες τεχνολογίες για να βελτιώσουν τις εικόνες τους, κυρίως σε χαμηλό φωτισμό που είναι και οι Αχίλλειος πτέρνα των κινητών!

Το παρόν άρθρο Το iPhone 5 παράγει φωτογραφίες 4 Megapixels…και καλά κάνει! αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα