Google Maps vs Apple Maps

Goodbyte

Οι χάρτες πλέον έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας είτε πρόκειται για να βρούμε μια διεύθυνση, είτε για να βρούμε που είναι οι στάσεις και γενικά να προσανατολιστούμε σε μία νέα πόλη ή ακόμα και στη δικιά μας.

Η Apple έκανε την κίνηση, καλή ή κακή ο χρόνος θα το δείξει, να φύγει από τους χάρτες της Google και να δημιουργήσει τους δικούς της. Η Apple

όμως δεν μπόρεσε να βγάλει κάτι ολοκληρωμένο από ότι φαίνεται.

Η Google έχει επενδύσει πολύ περισσότερο χρόνο, πόσο μάλλον χρήμα για το Google Maps και πλέον είναι κάτι παραπάνω από ολοκληρωμένοι χάρτες, αφού μπορείς να δεις καταστήματα, στάσεις λεωφορείων, μετρό, τραμ σε άλλες χώρες μπορείς να δεις έως και εσωτερικά κτηρίων (εμπορικών κέντρων κυρίως όχι στη χώρα μας ακόμα) και να μην ξεχάσουμε το Google Street View που σύντομα πιστεύω θα το δούμε και στη χώρα μας αφού τα αυτοκίνητα της Google έχουν οργώσει την Ελληνική ύπαιθρο.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερη ανάλυση με τη σειρά οι χάρτες είναι Google Maps, Apple Maps, Nokia Maps το σημείο βρίσκεται εδώ

Δεν γράφω αυτό το άρθρο για να κρίνω την κίνηση της Apple να φτιάξει τους δικούς της χάρτες, δεν μπορώ να καταλάβω όμως με ποια λογική φεύγεις από κάτι που είναι ολοκληρωμένο έχει περίπου 7.100 εργαζόμενους από πίσω να feedaρουν δεδομένα και να διορθώνουν τους χάρτες, και ξεκινάς κάτι δικό σου, το οποίο στην τελική δεν είναι τόσο καλό, το ενσωματώνεις στο λειτουργικό σου και ξεκινάς μετά τις προσλήψεις για να το βελτιώσεις. Δείτε την εικόνα από πάνω είναι πραγματικά η νύχτα με τη μέρα, γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο στους χρήστες σου; Ακόμα και σε σύγκριση με τους Nokia Maps είναι λες και η Apple παίζει μπάλα μόνη της στο γήπεδο χωρίς παρέα (data).

Καταλήγοντας, η Apple θα έπρεπε να περιμένει πολύ περισσότερο μέχρι οι χάρτες της να ωριμάσουν και να μπορούν να προσφέρουν κάτι καλύτερο ποιοτικά αλλά και ποσοτικά από αυτό που έχουν τώρα έστω και στην ποιότητα και ποσότητα των Nokia Maps (που από τι είδα είναι αρκετά καλοί αλλά Google Maps δεν είναι), δεν κάνεις κάτι τέτοιο στους χρήστες σου για κανένα λόγο, μα για κανένα. Στο ποδόσφαιρο θα το λέγαμε απλά αυτογκόλ. Θέλω να πιστεύω πως η Apple μέχρι τις αρχές του έτους θα έχει κάνει δραματικές αλλαγές σε αυτό που αποκαλεί Apple Maps και να εμπλουτίσει κατά πολύ το περιεχόμενο τους.

Το παρόν άρθρο Google Maps vs Apple Maps αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα