Τα επόμενης γενιάς GPS θα λειτουργούν με 99.96% λιγότερη ενέργεια!

Goodbyte

GPS, από εκεί που θα βρίσκαμε μόνο σε αεροπλάνα και πλοία, είναι σήμερα ένα standard του εξοπλισμού του κινητού μας, με όσα πλεονεκτήματα μας δίνει αυτό. Ένα από τα σημαντικά μειονεκτήματά τους είναι η κατανάλωση της μπαταρίας, ένα πρόβλημα που προσπαθούν να λύσουν οι άνθρωποι του τμήματος έρευνας της Microsoft.

Το πρόβλημα με τους δέκτες GPS, είναι πως για το πρώτο κλείδωμα

της θέσης χρειάζονται πολλή ενέργεια και αυτό διότι, πρέπει να λάβουν το σήμα από 1 δορυφόρο, να το αποκωδικοποιήσουν και να κάνουν σε συνεργασία με την CPU τους απαραίτητους υπολογισμούς. Οι άνθρωποι της Microsoft σκέφτηκαν το εξής: γιατί απλά να μην πάρουμε τα δεδομένα και να τα ανεβάσουμε στο cloud όπου και θα γίνει η επεξεργασία. Με βάση αυτή τη λογική πειραματίστηκαν(εάν είστε περίεργοι πως, κοιτάξτε εδώ) και κατάφεραν να χαλάσουν μόλις 0.5milijoules ενέργειας, την ώρα που ο τυπικός δέκτης που βρίσκεται στο κινητό σας θέλει 1 ολόκληρο joule! Πέτυχαν δηλαδή πάνω από 1000 φορές καλύτερη κατανάλωση ενέργειας.

Φυσικά, αυτή είναι μία πρώτη προσέγγιση σε αυτή την τεχνική, οπότε όπως είναι λογικό τα πρώτα πρακτικά αποτελέσματα θα κάνουν κάποιο καιρό να εμφανιστούν στις συσκευές μας. Όμως η αρχή έχει γίνει!

Keywords
Τυχαία Θέματα