Boeing, Βελτιώνει το σήμα Wi-Fi στα αεροπλάνα με την βοήθεια… πατάτας!

Goodbyte

Οι αεροπορικές εταιρείες εδώ και κάποιο καιρό έχουν εγκαταστήσει στα αεροπλάνα τους ασύρματα δίκτυα Wi-Fi στη διαρκή προσπάθεια ικανοποίησης των πελατών τους, ενώ καταβάλουν καθημερινές προσπάθειες για την βελτίωση του σήματος.

Μία από αυτές της εταιρείες είναι η Boeing, η οποία διαθέτει Wi-Fi σε 3 διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών. Στην προσπάθεια βελτίωσης του σήματος, χρειάστηκε να έχουν ένα αεροπλάνο γεμάτο με επιβάτες, ώστε να μπορέσουν να μετρήσουν σε πραγματικές συνθήκες την

ισχύ του σήματος σε κάθε σημείο της ατράκτου. Όπως καταλαβαίνετε, να έχεις ένα αεροπλάνο που χωράει 300 επιβάτες γεμάτο για μέρες είναι μάλλον δύσκολο.

Για το λόγο αυτό, τα τσακάλια της Boeing σκέφτηκαν διαφορετικά. Τι έχει την ίδια περίπου σύσταση με το ανθρώπινο σώμα, ώστε να μπορεί να απορροφά και να ανακλά το Wi-Fi σήμα με τον ίδιο τρόπο; Με λίγο ψάξιμο ανακάλυψαν πως πως είναι η πατάτα!! Έτσι έσπευσαν σε τοπικά σούπερ μάρκετ, η σε κάποιο αγρόκτημα και προμηθεύτηκαν 10.000 κιλά πατάτες, τα οποία τα έβαλαν να κάτσουν στις θέσεις του αεροσκάφους.

Το όλο εγχείρημα ονομάστηκε Synthetic Personnel Using Dialectic Substitution με αρχικά SPUDS, που σημαίνει, τι άλλο, πατάτα!

Keywords
Τυχαία Θέματα