Περίεργο “αντικείμενο” στον Ήλιο!

Πριν τρεις μέρες, μια καταγραφή της δραστηριότητας του Ήλιου δημιούργησε πολλά ερωτήματα, τα οποία τελικά απαντήθηκαν σήμερα και πλέον μπορούμε να είμαστε ήρεμοι.

Στο παραπάνω video που παρακολουθήσατε σίγουρα θα είδατε ένα μαύρο/σκοτεινό κύκλο κάτω και αριστερά του Ήλιου, που μάλιστα φαίνεται να ενώνεται με την επιφάνεια του με κάτι σαν “σκοινί”. Τι είναι αυτό; Μήπως καμιά μαύρη τρύπα που αρχίζει και ρουφάει τον Ήλιο μας; Μήπως κανένα ΑΤΙΑ; Μήπως κανένας πλανήτης που ήρθε από το πουθενά;

Δυστυχώς θα σας απογοητεύσουμε.

Έχει το μέγεθος του Δία, όμως αποτελεί ένα, σπάνιο μεν εξηγήσιμο δε, φαινόμενο που συμβαίνει στην επιφάνεια του Ήλιου. Πρόκειται για μια ηλιακή κηλίδα στο “στέμμα” του άστρου, η οποία φαίνεται τόσο μαύρη εξαιτίας της μικρής, σε σχέση με το περιβάλλον, θερμοκρασία της!

Τέτοια φαινόμενα, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, είναι πολύ συχνά. Σπάνιο είναι απλά που το είδαμε, ενώ όλοι οι ειδικοί εστιάζουν στην μετέπειτα ακριβώς συμπεριφορά της εν λόγω ηλιακής κηλίδας, η οποία τελικά εξέπεμψε έντονη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Ηρεμία, τάξη και ασφάλεια λοιπόν…

Keywords
Τυχαία Θέματα