MotorStorm RC Review

Το Motorstorm RC (Radio-Controlled) είναι από τα παιχνίδια που σηματοδοτούν το τέλος μιας περιόδου και την αρχή μιας νέας. Το τέλος, εν προκειμένω, αφορά την περίοδο της “απερχόμενης” γενιάς των Playstation -τα PS3 και PSP δηλαδή- και η αρχή αφορά το PS Vita. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε η Sony -ή για την

ακρίβεια η Evolution- με αποτέλεσμα να αλλάξει τα πάντα στο νέο Motorstorm. Η όλη δομή, το gameplay, η λογική αν θέλετε, είναι τελείως διαφορετική, προσαρμοσμένη προφανώς στις δυνάμεις και το σκοπό του Vita. Πράγματι, το μόνο που μένει απαράλλαχτο από τα προηγούμενα παιχνίδια είναι το όνομα και ίσως το setting του παιχνιδιού. Πλέον, οι αγώνες δεν αφορούν κανονικά οχήματα σε εξωφρενικές τοποθεσίες, αλλά τηλεκατευθυνόμενα σε εξωφρενικά τοποθετημένες πίστες.

Στην περίπτωση που δε θυμάστε κάτι αντίστοιχα παιχνίδια σε παλαιότερες κονσόλες, το RC λειτουργεί αρκετά διαφορετικά από τα συνήθη racing games: ο χειρισμός, καταρχάς, είναι εντελώς διαφορετικός. Ο σκοπός δεν είναι να επιταχύνετε, αλλά να καταφέρετε να κάνετε το τηλεκατευθυνόμενο να ελιχθεί μέσα στην πίστα έτσι ώστε, ή να βγάλετε εκτός τροχιάς τους υπόλοιπους και να νικήσετε, ή απλά να τερματίσετε πρώτος με το αστείρευτο ταλέντο που σας διακατέχει. Ο αρκετά μικρής διαμέτρου αναλογικός του Vita δεν καταφέρνει να μιμηθεί πλήρως ένα πραγματικό χειριστήριο τηλεκατευθυνόμενου, αλλά τη δουλειά του την κάνει, ενώ η ισομετρική κάμερα (την οποία φυσικά δε γίνεται να αλλάξετε) βοηθάει αρκετά, χωρίς να κουράζει ή να εκνευρίζει. Σε κάθε περίπτωση, είναι η καλύτερη επιλογή για το συγκεκριμένο είδος gameplay, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο.

Παίζοντας... μπάλα στο playground.

Ο διαφορετικός χειρισμός του παιχνιδιού απαιτεί εκμάθηση, πρωτίστως. Αργότερα, μόλις τον αποκρυπτογραφήσετε, θα συνειδητοποιήσετε πως η Evolution δεν είχε άλλη επιλογή. Οποιοδήποτε άλλο configuration δε θα ταίριαζε στο πώς συμπεριφέρονται τα τηλεκατευθυνόμενα, τα οποία σίγουρα δεν είναι το ίδιο με τα κανονικά οχήματα. Έχοντας συμπεριλάβει στο παιχνίδι ένα κάρο οχήματα (αυτοκινητάκια, monster vehicles κλπ – όλα τηλεκατευθυνόμενα) οι προγραμματιστές κατάφεραν να αναδείξουν τη συμπεριφορά του καθενός άψογα. Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ της ολοκληρωτικής αλλαγής από τα προηγούμενα Motorstorm και καθώς ασχολείστε με το παιχνίδι όλο και περισσότερο, το gameplay του RC γίνεται όλο και πιο διασκεδαστικό.

Γιατί, πέρα από τα πολλά και ποικίλα οχήματα, το ίδιο πολλές και ποικίλες είναι και οι πίστες όπου διαδραματίζονται οι αγώνες. Το παιχνίδι σπάει, κατά κάποιον τρόπο, τους αγώνες του σε πολλά φεστιβάλ, το καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει κάποιο παλαιότερο Motorstorm – Arctic Edge, Pacific Rift, Apocalypse, όλα είναι εδώ. Οι πίστες του καθενός είναι αντιπροσωπευτικές του ονόματος: για παράδειγμα, αυτές του Arctic Edge είναι με πάγο και απαιτούν ειδική μεταχείριση, ενώ αυτές του Apocalypse είναι πιο δύσκολες από τις άλλες. Οι πίστες αυτές (όπως και τα οχήματα) λειτουργούν ως unlockables και π

Keywords
Τυχαία Θέματα