iOS 7, Το νέο λειτουργικό της Apple πιο ανανεωμένο από ποτέ!

Goodbyte

Μόλις χτες στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδος, η Apple έκανε διαθέσιμη στο κοινό την πολυαναμενόμενη νέα έκδοση του iOS, την έβδομη κατά σειρά. Το iOS 7, εκτός από τη σωρεία νέων λειτουργιών και δυνατοτήτων, φέρει και την υπογραφή του Jony Ive στο ολοκαίνουργιο γραφικό περιβάλλον του.

Μπορεί

πολλοί από εσάς να έχετε γευτεί εδώ και καιρό κάποια από τις beta εκδόσεις του λειτουργικού που είχαν κυκλοφορήσει για τους Developers, ωστόσο η τελική έκδοση για το ευρύ κοινό έγινε διαθέσιμη μόλις χτες. Πολλοί που θα σπεύσατε να κατεβάσετε το iOS 7, ίσως να αντιμετωπίσατε κάποια μικρό προβληματάκια, αφού οι servers της εταιρίας πρέπει να χτύπησαν “κόκκινο”! Όπως και να έχει, σίγουρα οι πρώτες εντυπώσεις που θα σας άφησε το ανασχεδιασμένο λειτουργικό της Apple, είναι σίγουρα κάτι παραπάνω από θετικές.

Το νέο Control Center όπως το ονομάζει, ίσως άργησε αρκετές εκδόσεις να έρθει, αλλά τελικά τα κατάφερε. Σίγουρα του λείπουν κάποια πραγματάκια όπως ο διακόπτης του 3G/4G, αλλά μένει να δούμε κάποιες βελτιώσεις σε μελλοντικά update και ίσως την δυνατότητα να προσθαφαιρούμε μόνοι μας τους αγαπημένους μας διακόπτες.

Όσο για τα νέα εικονίδια, νομίζω πως το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό, αν και πολλοί σίγουρα στην αρχή θα είχατε κάποιες αντιρρήσεις και ενδοιασμούς για ένα ή δυο εικονίδια, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα είναι σαφώς εκπληκτικό. Ακόμη, ο σχεδιασμός των εφαρμογών από άκρη σε άκρη της οθόνης (edge-to-edge όπως το αποκαλεί ο Jony), προσδίδει νέο χαρακτήρα στο iOS, σου αφήνει την αίσθηση του διαφορετικού, πως έχεις στο χέρι σου μια άλλη συσκευή.

Η Apple έκανε την έκπληξη φέτος, επενδύοντας στο λειτουργικό της, αφού όπως παρακολουθήσαμε στο event της περασμένης εβδομάδας, το καλούπι του iPhone παραμένει ίδιο, εξωτερικά τουλάχιστον. Ίσως κάποιοι να απογοητεύτηκαν με το γεγονός αυτό. Μια μεγαλύτερη οθόνη ή κάτι καλύτερο από άποψη αυτονομίας τουλάχιστον, θα το θέλαμε πολύ.

Βέβαια, αναμένεται να δούμε και τις επιδόσεις του νέου αυτού λειτουργικού στο iPhone 5S, το οποίο θα εκμεταλλευτεί την 64-bit αρχιτεκτονική που εισάγει για πρώτη φορά η Apple στον κόσμο των smartphones και των mobile OS.

Παρακάτω θα δείτε τον πίνακα με τις i-συσκευές που είναι συμβατές με το νέο iOS 7, καθώς και ποιες λειτουργίες είναι διαθέσιμες ανά συσκευή:

Keywords
Τυχαία Θέματα